EseményekKiemeltMotoros túra

Amikor egy álom megvalósul – A történelmi Route 66 – 1. rész

route 66 motoros tura 1Négy magyar motoros elindult Budapestről felfedezni Amerikát és a legendás 66-os utat 2014 szeptember 11-én. A bakancslista újabb pipáján kívül azt is tervbe vették, hogy nullszaldósra hozzák ki az utat úgy, hogy a kint megvásárolt motorokat eladják itthon. Lássuk, hogy sikerült a kaland!

Chicago, szeptember 12.

Délelőtt megérkeztünk egy napi út után Chicagóba. Nem sokat tudtam aludni a reptéren és a gépen, de legalább eljutottam a Zen és motorápolás művészete c könyv feléig. A reptéren még két órát vártunk János öccsére. Ő nem sokkal az indulás előtt döntötte el, hogy jön velünk, így már nem tudtunk egy géppel jönni. Betaxiztunk a szállásunkra.

Szállásunkat a reptér, a belváros és az Ultimomotors közötti motelben foglaltam le. Épp csak ledobáltuk a csomagokat és fürdés nélkül robogtunk a motorkereskedőhöz. És ahogy ígérték a bejáratnál ott csillogott, villogott a négy gyönyörű motor, amiknek már minden porcikáját ismertük a képek alapján. De egész más volt megfogni és ráülni vágyaink tárgyára.

Jó négy órát töltöttünk ott, de a végén minden kívánságunkat teljesítették és aláírtuk a szerződéseket. Remélem nem lesz gond a bankkal és átjön a pénz és elvihetjük a motorokat. Épp csak egyet kerültem a parkolóban, nem semmi élmény!

Ez a város óriási! Nem tudom, hogy fogunk itt navigálni, elképesztő úthálózata van és óriási kiterjedésű. 10 milliós város, önmagában itt el tudnánk tölteni egy hetet. Gyönyörű és gazdag, nem látni a hajdani város nyomait.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Másnap reggel egy másik dealernél megvettük a sisakokat. A motorokkal persze voltak apróságok és félreértéseink az eladókkal. Lealkudtunk valamennyit Balázs Peti motorjából a kopottas gumi miatt, Imi átszereltette a pohártartót a motorjára, még egy kis olajat és benzint is kértünk. Szervizkönyvet nem tudtak adni, gond volt a pótkulcsokkal is. De alapvetően rendben voltak. Az amerikai angolt alig értettük, ebből aztán másnap gond lett, mert másként értettük az adásvétel időpontját.

Gyuri majdnem talált motort magának, de a 10 éves Honda chopperről Imi lebeszélte, hogy az itthon eladhatatlan. Robogó tetszett volna neki, de azzal nem lehet egy ilyen utat végigcsinálni. Pisti, János öccse itt nem talált autót magának. Alapvetően luxusautókat forgalmaztak. Mi persze odavoltunk a gyönyörű kocsiktól. Volt ott Ferrari, Aston Martin, sokféle BMW. Mi tudtunk volna választani.

route 66 motoros tura 13Végül a következő listát kaptuk a kereskedésben:

  • Mr. Peter Szalo buys the 2010 Harley-Davidson Fat Boy Lo FLSTSB
  • Mr. Janos Udvari buys the 2011 Harley-Davidson Road King Classic FLHRC
  • Mr. Peter Balazs buys the 2012 Harley-Davidson Sportster Seventy Two 1200V
  • Mr. Imre Sebesi buys the 2012 Harley-Davidson Dyna Switchback FLD -103

 

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük