EseményekMotorverseny

Acis Ladies a Speedladies Cup 1. fordulóján

acis team speedladies cup 1 4Április 18-19-én rendezték meg a Pannonia Ringen a Speedladies Cup első fordulóját, ahol az Acis Ladies Team jelezte indulását.

A tavalyi évhez képest csapatuk megkopott kissé, mivel Lökös Klaudia anyai örömök elé néz, így Jakab Zsófia Virág és Koncsek Hajnalka tartják a frontot. Új designal és a Plus Racing Gear által egyedi és méretre gyártott új ruhával vágtak neki az első fordulónak. Szerelői téren is volt némi változás, Bérczi János idén egyedül látja el a lányok motorjait, így idén rá is nagyobb feladat hárul.

Hajni: Nagy izgalommal vártuk az idei első versenyt, terveink közt szerepelt, hogy a verseny előtt, némi edzést is beiktatunk. A körülmények máshogy döntöttek, így a verseny hétvégéjén ülhettem először motoron tavaly október óta. Az új ruhánk remekül szuperál, nagyon kényelmes benne motorozni, így a miatt további aggodalmunk nem volt.

Az időjárás tekintetében akadt némi félelmünk, de a pénteki napra tökéletes időnk lett. Számomra kellemes meglepetés volt, hogy most idén először nem kellett visszaszoknom a motorozáshoz, mintha előző nap szálltam volna le róla. A pénteki nap a kellemes motorozásról szólt, jól éreztük magunkat, jól el is fáradtunk.

Versenyidőpontok 
1. Pannoniaring April 18-21.
2. Slovakiaring Mai 2-4.
3. Most Juni 20-22.
4. Brünn August 22-24.
5. Hungaro September 19-21.
6. Pannoniaring Oktober 3-5.
Szombaton a verseny napján délelőtt csodás időnk volt, bár a szél egy picit feltámadt, de ettől függetlenül jól mentünk. A rajtrács elvileg már péntek este elkészült, így én a negyedik helyről rajtolhattam, majd szombaton még egy lány javított az idején így végül az ötödik helyre soroltak. A mezőnyt látva nagyon vártam a versenyt mivel sok új lány van és nagyjából 3 másodpercen belül 5 lány is motorozik. Természetesen nekem a célom minél előrébb végezni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Sajnos szombati nap Zsófi az egyik kanyarban elesett, ez nagyon rosszul érintett mindkettőnket, mert eddig még Zsófi nem esett el pályán. A pályáról láttam, hogy állapota nem túl jó, ezért muszáj voltam még egy kört menni, hogy megtudjam mi lesz vele – azt hiszem ezt a körömet kellett volna lemérni, lehet PB-t futottam – majd amikor láttam, hogy berakják a mentőbe, gyorsan lejöttem, és már ugrottam is a rolleromra, mentem a medical centerbe. Hál’ Istennek az ijedség nagyobb volt.

Így tehát egyedül maradtam tartani a frontot, ekkor döntöttem el bármi is lesz az időjárással, én mindenképpen elindulok, ebben Zsófi is támogatott.

Az időjárás sajnos nem volt kegyes hozzánk, így esős versenyünk volt. Sajnos az esőgumit nem cseréltük le, több okból sem, így az egész hétvégén használt száraz pályára való gumival vágtam neki a versenynek. Megbeszéltük, ha nagyon csúszik lejövök, de a rajtrácsra felállva felmértem a helyzetet és az első helyről indulva vágtam neki a távnak. Láttam, hogy rajtam kívül mindenki esőgumival megy, és nagyjából láttam, hogy legrosszabb esetben is harmadik leszek, így ha lassan is, de végig kell mennem.

Nagyon rossz volt így menni, és az utolsó körben leszakadt az ég, semmit sem láttam, de végül kiderült, hogy a 600-asok között második lettem, aminek azért tudtam örülni. Így értékes 20 pontot szereztem.

Szerettem volna egy jót versenyezni, de ez most nem jött össze, a lendület bennem maradt amit majd a hétvégén a Slovákia ringen ki tudok adni magamból.

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük