CsajokMotoros divat

A-XOC – Forradalmian új protektor Ausztriából

axoc protektor 9Első ránézésre semmi különös nincs ezekben a protektorokban: 7 mm vékony, kis csövecskékkel borított gumilapok. Tömören ennyi.

Viszont pontosan ebből fakad az A-XOC (ejtsd: é-sokk) protektorok elsődleges előnye: annyira vékonyak és könnyűek, hogy alig érezhetőek, és emiatt szinte észrevehetetlenül integrálhatók a ruházatba. Ráadásul a ruházattal együtt moshatók, így nem kell külön macerálni a protektorzsebekkel. A csövecskékben lévő lyukaknak hála, pedig kiváló a szellőzésük.

Nos, eddig ez elég jól hangzik, de tudnak ezek a protektorok egyáltalán kielégítő védelmet nyújtani? Az A-XOC protektorok tesztelését nem másra bízták, mint a német Magnára, Európa piacvezető crash-teszt laborjára. Az elvégzett tesztek kimutatták, hogy az A-XOC egyértelműen több energiát képes elnyelni, mint a konkurens, szinte kétszer vastagabb, habosított protektorok. Az ütköztetéseket crash-teszt bábukkal végezték, és ennek eredményeként a protektorok a jelenlegi legmagasabb, kettes szintű minősítést érték el.

Magna teszteredmények

A tesztek eredményei magukért beszélnek: az A-XOC protektorok túlszárnyalják a az európai EN 1621-1 és EN 1621-2 normák kettes szintjét. Ezek a normák definiálják a motoros-szektor védelmi nívóját.

A Magna vizsgálatok megmutatták, hogy az A-XOC protektorok 30%-kal több energiát képesek elnyelni, mint bármely más LEVEL 2 minősítésű protektor.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Mit jelent a CE EN 1621-1 és 1621-2?

axoc protektor 1Az EN 1621-1 és 1621-2 homologáció az európai szabvány, amely teszteli és tanúsítja a motorkerékpárral való ütközések elleni védőfelszerelések tényleges védelmi eszközeit, tehát a protektorokat.

Mi a különbség a LEVEL 1 és a LEVEL 2 között?

  1. szint: az átlagos maradványerőnek kevesebbnek kell lennie, mint 24 kN.
  2. szint: az átlagos maradványerőnek kevesebbnek kell lennie, mint 12 kN.

axoc protektor 2Az A-XOC protektorok védelmi szintje mindig LEVEL 2, a legmagasabb fokozat. Amennyiben létezne 3-as szint, az A-XOC egészen biztosan azt a minősítést kapná meg! Ezek a protektorok magasan a norma feletti védelmet nyújtanak!

Mit is nevezünk sokknak?

A sokk egy erő nagyon rövid időn belüli behatása. Ez történik például egy ütközés esetén, amikor egy mozgó tárgy hirtelen megáll; sebessége a másodperc töredékével nullára csökken. Az energiaátadás különösen extrém ebben a rendkívül rövid időintervallumban.

Tagama

2005-ben szereztem A korlátlan jogosítványt, azóta 4 motor, és 250+ezer km van mögöttem. Könnyed, gurulgatós kezdetek után most már évente minimum 30.000 km-t közlekedem motorral, esőben-sárban, napfényben-nyárban, hóban-fagyban. Rengeteg tapasztalatom van, amit szívesen osztok meg bárkivel, aki elfogadja az ebből fakadó jótanácsokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük