HírekKultúraMotoros zene

A Világ leghosszabb heavy metal albuma

ironmaidA zenekar tagjai még 2005. végén kezdték el megírni a számokat az új Iron Maiden albumra, miután befejezték tavalyi sikeres turnéjukat Európában és az Egyesült államokban. Karácsony után már minden dal készen állt, így megkezdődhettek a próbák a londoni Sarm West Studióban.

Csak pár hete, augusztus 25-én volt a bemutatója a „A Matter of Life and Death” című lemeznek, amit elsőként az olasz és a finn rajongók vásárolhattak meg. A világpremiert három nappal később tartották, az észak-amerikai rajongóknak pedig szeptember 5-ig kellett várniuk az új kiadványra. Az együttes tizennégy eddig megjelent studioalbuma közül ez a harmadik, amit Kevin Shirley-vel együtt alkottak.

Az új lemez az együttes eddigi leghosszabb stúdióalbuma lett, és a számok átlagos hossza 7:12, amivel szintén megdöntötték saját rekordjukat. A normál CD formátum mellett egy limitált kiadást is piacra dobtak, amelyhez egy bonusz DVD is jár majdnem egy órányi dokumentum anyaggal, valamint a lemez készítésének felvételeivel. A lemezborítót egy amerikai művész, Tim Bradstreet tervezte, aki mostanában a Punisher képregények rajzolójaként ismert.

Az új album Finnországban már az első héten aranylemez lett, valamint a világpremier utáni első héten már 200 000 példányban fogyott el világszerte (Kanadában és az Egyesült Államokban ekkor még nem volt kapható). A Világranglista 4. legjobb albuma lett, és nyolc országban már a második héten felkapaszkodott a slágerlisták első helyére, aminek egyenes következménye az első helyezés az európai slágerlistákon.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük