HírekMotorbemutatóMotorok

A Vespa különleges kiadású modellekkel ünnepli 75. évfordulóját

Vespa 75. GTS és Primavera 2021Csak 2021-ben lesznek elérhetőek a Vespa 75. évfordulóra kiadott modelljei a Primavera és a GTS. Az évfordulóra létrehozott változatoknak nem csak a neve lesz különleges, hanem az apró, egyedi részletek, az új ülés, a krómozott csomagtartó és a robogókhoz gyártott táska is.

1946. április 23-tól a szabadalmi bejelentés dátumától 2021-ig hetvenöt éves múltra tekint vissza a Vespa márka. Ebben az időszakban a Vespa márka befolyásolta a társadalmi szokásokat, a zenei ízlést, az ifjúsági kultúrát, új irányzatokat indított be. Időtlen ikonná vált, a kortárs élet szimbóluma volt, miközben kísérte az országok és kontinensek növekedését.

Az olasz életstílus és technológia szimbóluma

A Vespa 75. évfordulójának igazi világpolgárként való megünneplésére új sorozat készült Vespa 75. néven. A sorozat modelljei a Vespa Primavera (50, 125 és 150 köbcentis modellek) és a Vespa GTS (125 és 300 köbcentisek). Az egyedülálló ajánlat csak 2021 márciusától az év végéig lesz elérhető.

A Vespa 75. modellek karosszériája – ahogy mindig – teljesen acélból készül és „Giallo 75th”, azaz az eredeti fém sárga színben jelenik meg. Kifejezetten az új sorozat számára fejlesztették ki, az 1940-es években divatos színárnyalatok kortárs interpretációjaként ezt a színt, amely a Vespa örökségét, az innovatív szellemiségét és divatkedvelő stílusát idézi. A színösszeállítás egyúttal utal a 2021-es Panton színekre is.

Az oldalsó panelek és az első sárvédő kissé erősebb árnyalatban jeleníti meg a 75-ös számot, csendesen elegáns tónusú-tónusú hatást keltve, amely megismétlődik a robogó elején, ahol a hagyományos „nyakkendő” átlátszatlan pirit sárga.

Vespa 75. GTS és Primavera 2021 lábpajzs mögötti tábla

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A kétkerekű egy speciális nubuk bőr, füstszürke ülést kapott, ami harmonizál a szürke színűre festett keréktárcsákkal. A krómozott részletek visszaköszönnek a „nyakkendő” díszítésénél, az első sárvédő emblémájánál, a műszerfal körül, a kipufogó burkolatán, a visszapillantó tükrökön és csak a GTS-nél a felcsukható utaslábtartóknál.

A hátsó csomagtartó, a Vespa 75. másik jellegzetes jellemzője, szintén krómozott: egy kerek táska van rajta, amelynek alakja emlékeztet a tipikus pótkeréktartóra. A nyereggel megegyező színű, bársonyosan puha nubukbőrből készült táska vállpánttal rendelkezik a könnyű hordozás érdekében. A csomagtartóhoz egy gyorskioldó mechanizmussal ellátott kapoccsal lehet felerősíteni. Vízálló burkolattal is rendelkezik.

Mint minden Vespa különkiadást, a sorozatot a lábpajzs mögött elhelyezett táblával azonosítják.

Vespa 75. GTS és Primavera 2021 lábpajzs mögötti táblaTechnológiai szempontból a Vespa 75. képviseli a Vespa sorozat csúcsát: a jubileumi változat összes modellje (50 köbcentis plusz motorral) 4,3 hüvelykes TFT színes kijelzővel van felszerelve, míg a teljesen digitális műszercsoport a lehető legjobbat nyújtja a Vespa MIA okostelefon-csatlakozási rendszer képességeinek kihasználása.

Mindezek mellett, ennek a különleges ünnepi sorozatnak az exkluzivitásának jelzésére, a 75. Vespák mindegyikéhez tartozik egy Welcome Kit, amely tartalmaz egy elegáns olasz jacquard-selyem sálat, kézzel készített szegélyekkel, egy vintage acél Vespa-tányért, egy személyes tulajdonosi könyvet és nyolc gyűjtői képeslapot a Vespa nyolc évtizedes történetének képeivel.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük