fbpx

A száguldó zsiráf – Honda XL1000 Varadero 2011 Teszt

Utas jelenlétét különösebben nem reagálja le, felőle ülhetnek rajta egyedül vagy ketten, ő teszi a dolgát becsülettel. Több utassal próbálva a dolgot panasz nem volt, jól érezték magukat, egyetlen megjegyzés volt csak, hogy magasra kell mászni.

A kapaszkodót szerették, jól eltalált helyen van és megragadható, bizalomkeltő darab. Futóműve jó, utassal 170 felett némi nyúlósság érződik, de az minimális. Az agyát nem forogja szét, 150 km/óra körül 5500 körül forog, és a piros tartomány 9000-nél kezdődik.

Szélvédelme első osztályú. A lábra is gondoltak, mert menet közben az is védett helyen van a tankba süllyesztve. Kéz a kézvédők mögött, és felsőtesttel egy óriási plexi mögött viríthatunk. Az alacsonyabb magasságom miatt még a bukó tetején se éreztem különösebb áramlatot, vagy fejrángatást.

Az oldalszeleket barátságosan tűri, még a nagy plexijével is. A kamionok mellett elhaladva minimális a reakció. Tárolóhelyek tekintetében két viccesen pici rekesz van elöl a műszerfal mellett kétoldalt, pénztárca, kulcscsomó részére ideális. Gumipókozni lehet rajta, helyek vannak a doboznak is kialakítva.

Fék. No, ezt szoknom kellett, mert bármelyikhez is nyúlunk, a hidraulikus rendszer minden kereket fékezi. Az ABS is határozottan belenyúl a rendszerbe és jól csinálja szükség esetén a dolgát. A fék egyébként finoman kezdi, és a végén fog határozottan. Először elég lágynak és finomkának tűnt, aztán rájöttem hogyan az igazi használni: határozottan ezt is ezen a motoron.

Terepezni emiatt nem ajánlanám a Honda XL1000 Varaderot, mert ott számít, hogy melyik fékkel fékez az ember. Túlélő módon, ha már odakavarodtunk, azért jól teszi a dolgát, de nem ez a specialitása. Inkább a világgá menés betonon. Az nagyon megy neki.

Összességében a motor végtelen kényelmes, azonnal lelkesen reagálja le a gázadásokat, és dinamikus, határozott sofőrmunkát igényel. Rutinosabbaknak ajánlom, akik sokat és kényelmesen szeretnének világjárni. Hosszan, sokáig, gyorsan, kényelmesen. A zsiráf nyakában.

Mina

Mina

Fotós, fényzsonglőr és a Csajokamotoron.hu tesztpilótája.

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x