CsajokKiemeltMotoros divat

A strandon ciki, a motoron kényelmetlen – A télen felszedett kilók, és a motoros ruhák viszonya

motoros ruhak merete 01Karácsonyi, szilveszteri kaja-pia overkill, téli semmittevés, elmaradt hólapátolás, ezek mind táptalajai annak, hogy tavaszra szép kis mentőövet növessz a derekad köré. A megváltozott méretek miatt nagy önbizalommal megtámogatva a strandra ugyan még mehetsz, de a motoros cuccaidba már nem biztos, hogy bele fogsz férni.

Persze, a strandolás miatt is szerencsés, ha nem Bridget Jones szerű röcögős kis hájakkal indulsz a szezonnak, de ha a hurkácskák miatt kötözött sonkaként festesz a motoros ruhádban, az a kényelmetlenségek mellett akár még veszélybe is sodorhat.

Kezdődhetnek a problémák ott, hogy amikor már felöltöztél, egyszerűen nem tudsz lehajolni a motoros lábbelidhez, hogy bekösd, becsatold. Aztán, ha ez sikerült, medve módjára elcammogsz a motorodhoz, és szembesülsz a következő akadállyal, a felszállással. Nagy, büdös bogár módjára feltuszkolod magad a gépre, de ekkor még jobban rád feszül a cucc, és ott is szorítani fog, ahol eddig nem.

Alattomosan, menet közben egyre jobban elszorít dolgokat a testeden, amik közül a vérkeringésedet szolgáló erek beszűkülése a kritikus. Egy idő után zsibbadni kezd a lábad, és amikor kellene, nem biztos, hogy megfelelő sebességgel reagálsz majd egy forgalmi helyzetre, nem jön össze a vészfékezés, és a mentők majd erővágóval bontják le rólad a cuccot.

A megfelelő méretű motoros felszerelés

A fent leírtak persze szélsőségekbe hajó módon festik le azt, hogy a nem megfelelő méretű motoros felszerelés milyen kellemetlenségeket okozhat, és extrém esetekben akár baleset is érhet miattuk. A ruházat készítői csak abban az esetben garantálják a megfelelő biztonságot, ha termékeiket a testednek megfelelő méretű verzióban használod. A protektorok, a megerősített részek mind csak akkor lesznek a hasznodra, ha egy esésnél a helyükön maradnak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ha valakitől kaptál például egy kabátot ajándékba, amit mondjuk kinőtt és neked meg túl nagy, vagy egy alkalmi vétel miatt néhány mérettel nagyobbhoz jutsz hozzá, mint ami neked kellene, akkor is veszélyben vagy. A szél nagy tempónál váratlan helyzetekben kaphat bele a vitorlaként viselkedő ruhadarabba, és így okozhat kellemetlenséget. Ha pedig az aszfalton való csúszást gyakorolnád, akkor szinte biztos, hogy a protektorok nem a könyöködnél, válladnál, gerincednél lesznek, miközben az aszfaltot szántod fel.

Sokan legyintenek a méretproblémákra, de ez az ártatlannak tűnő dolog sokkal több veszélyt rejt, mint azt hinnéd. Ezért mindenképp úgy válassz magadnak ruhadarabot, hogy a testedhez mindenkor megfelelőképp illeszkedjen. Ha sokat motorozol hűvös időben, akkor a kivehető bélésekkel, esetleg aláöltöző kiegészítőkkel együtt legyen meg az optimális alakkövetés. Ha a melegebb időjárásban használod többet, akkor pedig a bélés nélküli állapot legyen az ideális.

Mindkét esetben lehet méretváltozás. Ha kiveszed a béléseket, akkor nagyobb lesz rád a ruha, ha pedig beteszed, akkor szorosabb. Arany középút nincs, az egyik oldalon mindenképp kell hozni némi áldozatot, de ezek nem extrém méretkülönbségek. Ennyi belefér, de ha eleve alig tudsz belebújni a cuccba, és motorozás közben megállsz ebédelni, jól telezabálod magad, akkor még spártaibb lesz a hazaút.

A legideálisabb az lenne, ha több motoros ruhád lenne, több méretben, így mindig az épp aktuális állapotodhoz megfelelőt választhatnád. Ebben az esetben az áldozat anyagi jellegű. Egy szett sem olcsó, nem hogy több. Ezt mindenki a saját maga pénztárcája szerint alakíthatja. Ha megteheted, akkor ne habozz.

Ha úgy érzed, hogy a tél folyamán zsírdisznó lettél, és nem szeretnél új motoros ruhát venni, akkor első lépésben ne zabálj annyit, és mozogj többet, sportolj azért, hogy beleférj a ruhádba, és nem mellesleg ezzel az állóképességednek is jót teszel. Jó esetben még a strandformádat is idő előtt sikerül visszanyerned, így amikor egy nyári motorozást a vízparti pancsolással szakítasz majd meg, nem kell számolnod azzal, hogy undorral forduljanak el tőled az emberek, és ha egy költő verset írna rólad, a kötözött sonka sem lesz helytálló hasonlat, midőn említést tesz alkatodról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük