EseményekMotorkiállítás

A Radical Garage nyert Szlovéniában

moto boom radical garage 6Egy magyar motorépítő, Görbe Sanyi motorja, a Public Enemy No.1 lett a legjobb építés Celjében.

Április 15-18. között rendezték meg idén nyolcadik alkalommal a Moto Boom nevű motorkiállítást a szlovéniai Celjében. A külföldön egyre nagyobb népszerűségnek örvendő magyar műhely, a Radical Garage is meghívást, sőt ingyen kiállítási lehetőséget kapott ezen a rendezvényen. A végén pedig még a “Best of Show” díjat is a cég tulajdonosa, Görbe Sanyi hozhatta haza.

A Public Enemy No.1 – nevével ellentétben – nem volt első számú közellenség. A motor ihletője a Johnny Depp főszereplésével 2009-ben megjelent amerikai film, a gazdasági világválság idején játszódik. Egy korábbi építése alapján úgy tűnik, Sanyi különösen vonzódik ehhez az időszakhoz.

A motor teljes egészében saját építés, ugyanabban a lowrider stílusban készült, mint a cég legtöbb motorja, és amit külföldön már egyszerűen csak radical stílusnak neveznek a szakmabeliek. A váz saját tervek alapján Penz Customsnál készült Ausztriában. Különlegessége, hogy nincs a blokk alatt bölcső, hanem csak egy 18-as kazánlemez kerüli meg a forgattyús tengely alját. A lengővilla tengelye is el van rejtve, emiatt oldalról úgy tűnhet, mintha lebegne a motor.

A blokk egy 113 köbhüvelykes S&S hajtómű, amelyhez egy 5 sebességes, jobbos kihajtású váltó csatlakozik. Ezeket egy BDL Top Fuel primerhajtás kapcsolja össze. Az összes karosszériaelem (a tank, a sárvédő, a kormány) a Radical Garage műhelyében egyedileg, kézzel készült fémből. A markolat is saját gyártmány, Radical Garage felirattal. A fényváltó, a duda és a kezelőszervek érintőgombbal vannak megoldva.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több kép a galériában!Az első villa Öhlins, a kerekeket a német Speed Point gyártotta, és fantázianeve ennek is “radical felni” lett az évek során. Elöl 130-as 18 colos, hátul 300-as gumi van rajta. Különleges megoldásnak számít, hogy ezen a motoron a szíjkerék mögött van a féktárcsa, így a másik oldal szabadon látszik. A közellenség légrugózású, így teljesen szabadon állítható a motor magassága.

A fényezés matt fekete, amiben alig láthatóan szürke tapétaminta van. A hátsó sárvédőn levő felirat – “Life is too short to stand in the line” – azt jelenti, hogy az élet túl rövid, hogy beállj a sorba.devils epitett motorok autok talalkozoja 2010 69devils epitett motorok autok talalkozoja 2010 74moto boom radical garage 01moto boom radical garage 2moto boom radical garage 3moto boom radical garage 4moto boom radical garage 5moto boom radical garage 64moto boom radical garage 65moto boom radical garage 66

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük