HírekMotorokMotorozás

A Piaggio csoport első fokon európai szabadalombitorlási pert nyert a Peugeot Motorcycles ellen

Piaggio MP3A Piaggio Csoport folytatja a termékei hamisítványai elleni védekezésért folytatott küzdelmet. Ezúttal a Vespa után a Piaggio MP3 robogó egyediségét is elismerte a bíróság.

A Piaggio Csoport közölte, hogy a párizsi Tribunal Judiciaire és a milánói bíróság is bűnösnek találta a Peugeot Motocycles (ma már egy indiai konszern tulajdonában van) céget abban, hogy a Peugeot Metropolis modellel megsértette a Piaggio MP3 háromkerekű robogó technológiájára vonatkozó európai szabadalmat.

A szóban forgó, a Piaggio csoport tulajdonában lévő szabadalom, amelyre a javára hozott (még fellebbezés tárgyát képező) ítéletek vonatkoznak, arra a vezérlőrendszerre vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a háromkerekű jármű oldalirányban dönthető legyen, mint egy hagyományos motorkerékpár.

A jogsértés miatt a Peugeot Motocycles-t Franciaországban 1 500 000 eurós kártérítés megfizetésére ítélték, a jogsértésért járó további büntetéseken és a jogi költségeken felül.

Hab a torkán: Piaggio MP3 400 i.e. és Gilera Fuoco 500 ie 2007 Teszt

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A párizsi bíróság ítélete továbbá megtiltja a Peugeot Motocycles-nek, hogy Franciaország területén a Piaggio csoport által szabadalmaztatott vezérlőrendszert használó háromkerekű robogókat (beleértve a Peugeot Metropolis-t is) gyártson, reklámozzon, forgalmazzon, importáljon, exportáljon, használjon és/vagy birtokoljon. Minden egyes hamisított jármű után pénzbírságot kell fizetnie a cégnek.

Piaggio MP3

A milánói bíróság eltiltotta a Peugeot Motocycles-t Olaszország területén a Peugeot Metropolis behozatalától, kivitelétől, forgalmazásától és reklámozásától (offline és online), az ítélet kihirdetésétől számított 30 napos határidő után minden egyes eladott jármű után 6 000 euró pénzbírság a büntetés.

A Peugeot Motocycles köteles továbbá 90 napon belül kivonni az összes hamisított járművet az olaszországi értékesítésből, a végrehajtás késedelmének minden egyes napja után további 10 000 eurós bírság megfizetése mellett.

Az ítéletekkel kapcsolatban a Piaggio csoport megjegyezte, hogy jelentős beruházással járt az a fejlesztés, melyek révén a háromkerekű járművek technológiájának élvonalába került és piacvezető pozíciót szerzett a piacon a Piaggio MP3 modellel.

A perek a Piaggio Csoport által a hamisítás ellen évek óta folytatott szélesebb körű tevékenység részét képezik, amely magában foglalja a versenytársak termékeinek és a nemzetközi szabadalmi adatbázisok folyamatos figyelemmel kísérését. Az elmúlt években a Piaggio Csoport által indított perek a világszerte csodált termékei formatervezésének és technológiai innovációjának egyediségének elismeréséhez vezettek.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük