fbpx

A NAWARacer elektromos motorkerékpár prototípusként debütálhat a versenypályákon – VIDEÓVAL!

NAWARacer elektromos motorkerékpár koncepcióA CES 2020 kiállításon bemutatott NAWARacer világszerte rendkívül sikeres fogadtatása után született döntés egy teljesen működőképes, vezethető prototípus kifejlesztéséről – és egy nagy tapasztalattal rendelkező konzorciumot állítottak össze, hogy életre keltse azt.

A NAWATechnologies, az AKKA Technologies, a FAAR, a Pronergy és az YSY Group ma bejelentette, hogy a NAWATechnologies koncepció e-motorkerékpárja, a NAWARacer dinamikus prototípusként debütál a következő hónapokban.

A CES 2020 kiállításon bemutatott NAWARacer eredetileg demonstrációs projektnek készült, amely azt szemlélteti, hogy a NAWATechnologies következő generációs ultrakondenzátorai, a NAWACap és a NAWAStitch nevű megerősített kompozit megoldás hogyan alkalmazható egy valós elektromos jármű (EV) hajtásláncában.

“A CES 2020 kiállításon olyan fantasztikus visszhangot kapott a NAWARacer koncepciónk, hogy meg kellett tennünk a következő lépést, és be kellett mutatnunk, hogy a NAWACap technológiánk valóban mire képes” – mondta Pascal Boulanger, a NAWA Technologies alapítója és technológiai igazgatója.

“Annak érdekében, hogy egy teljesen dinamikus prototípust fejlesszünk ki, és a lehető legjobban tükrözze a következő generációs energiatárolási technológiánkat, egy világvezető konzorciumot hoztunk össze, hogy megtervezzenek és megépítsenek egy teljesen működőképes változatot.”

A prototípus az elektromos hajtásláncok terén világújdonságnak számító “hibrid” akkumulátorral rendelkezik majd, amely a NAWATechnologies saját forradalmi ultrakondenzátorait, a NAWACap-ot kombinálja a hagyományos lítium-ion cellákkal.

Ezeket aztán egy innovatív elektromos architektúrában egyesítik, lehetővé téve mindkét energiaforrás legjobb tulajdonságainak kihasználását. Ezzel új lehetőség nyílik meg az elektromos járművek hajtásláncai előtt, a NAWACap pedig a belsőégésű motorok turbófeltöltőjével egyenértékű szerepet játszik.

Ez a hibrid ultrakondenzátoros akkumulátor-rendszer, amely lépésváltást hoz az e-motorkerékpárok teljesítményében, jelentősen javítja az energiahatékonyságot, csökkenti a töltési időt és meghosszabbítja a teljes rendszer élettartamát.

Olaszországban készül a KYMCO RevoNEX elektromos motorkerékpár

Bármely elektromos járműhöz alkalmazható, a hatékonyságnövelés akár a felére csökkentheti a lítium-ion akkumulátor méretét, vagy akár a duplájára növelheti a hatótávolságot – vagy a kettő közötti kombinációt a végső kialakítástól függően.

A NAWA Racer koncepció kezdeti tervezésében a NAWA Technologies-t a Coventryben (Egyesült Királyság) működő Envisage Group szakértő tervező és mérnöki szolgáltató támogatta. Az Envisage Group kiválóan lefordította a Pascal Boulanger, a NAWA alapítója és műszaki igazgatója által készített terveket és rajzokat gyönyörű és egyszerű ábrázolásokká, és elkészítette a CES kiállítási standra szánt fizikai demo motort.

Nincs még vége, lapozz!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x