HírekMotorbemutatóMotorok

A NAWA Racer elektromos motorkerékpár prototípusként debütálhat a versenypályákon – VIDEÓVAL!

NAWARacer elektromos motorkerékpár koncepció

A CES 2020 kiállításon bemutatott NAWA Racer világszerte rendkívül sikeres fogadtatása után született döntés egy teljesen működőképes, vezethető prototípus kifejlesztéséről – és egy nagy tapasztalattal rendelkező konzorciumot állítottak össze, hogy életre keltse azt.

A NAWA Technologies, az AKKA Technologies, a FAAR, a Pronergy és az YSY Group ma bejelentette, hogy a NAWA Technologies koncepció e-motorkerékpárja, a NAWA Racer dinamikus prototípusként debütál a következő hónapokban.

A CES 2020 kiállításon bemutatott NAWA Racer eredetileg demonstrációs projektnek készült, amely azt szemlélteti, hogy a NAWATechnologies következő generációs ultrakondenzátorai, a NAWA Cap és a NAWA Stitch nevű megerősített kompozit megoldás hogyan alkalmazható egy valós elektromos jármű (EV) hajtásláncában.

“A CES 2020 kiállításon olyan fantasztikus visszhangot kapott a NAWA Racer koncepciónk, hogy meg kellett tennünk a következő lépést, és be kellett mutatnunk, hogy a NAWA Cap technológiánk valóban mire képes” – mondta Pascal Boulanger, a NAWA Technologies alapítója és technológiai igazgatója.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“Annak érdekében, hogy egy teljesen dinamikus prototípust fejlesszünk ki, és a lehető legjobban tükrözze a következő generációs energiatárolási technológiánkat, egy világvezető konzorciumot hoztunk össze, hogy megtervezzenek és megépítsenek egy teljesen működőképes változatot.”

A prototípus az elektromos hajtásláncok terén világújdonságnak számító “hibrid” akkumulátorral rendelkezik majd, amely a NAWA Technologies saját forradalmi ultrakondenzátorait, a NAWA Cap-ot kombinálja a hagyományos lítium-ion cellákkal.

Ezeket aztán egy innovatív elektromos architektúrában egyesítik, lehetővé téve mindkét energiaforrás legjobb tulajdonságainak kihasználását. Ezzel új lehetőség nyílik meg az elektromos járművek hajtásláncai előtt, a NAWA Cap pedig a belsőégésű motorok turbófeltöltőjével egyenértékű szerepet játszik.

Ez a hibrid ultrakondenzátoros akkumulátor-rendszer, amely lépésváltást hoz az e-motorkerékpárok teljesítményében, jelentősen javítja az energiahatékonyságot, csökkenti a töltési időt és meghosszabbítja a teljes rendszer élettartamát.

Olaszországban készül a KYMCO RevoNEX elektromos motorkerékpár

Bármely elektromos járműhöz alkalmazható, a hatékonyságnövelés akár a felére csökkentheti a lítium-ion akkumulátor méretét, vagy akár a duplájára növelheti a hatótávolságot – vagy a kettő közötti kombinációt a végső kialakítástól függően.

A NAWA Racer koncepció kezdeti tervezésében a NAWA Technologies-t a Coventryben (Egyesült Királyság) működő Envisage Group szakértő tervező és mérnöki szolgáltató támogatta. Az Envisage Group kiválóan lefordította a Pascal Boulanger, a NAWA alapítója és műszaki igazgatója által készített terveket és rajzokat gyönyörű és egyszerű ábrázolásokká, és elkészítette a CES kiállítási standra szánt fizikai demo motort.

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük