fbpx

A motoros ruházat ápolása

Ezt egy meleg, napsütötte napon tegyük, hogy utána a természetes meleg hamar, kíméletesen és tökéletesen megszárítsa azt. A nadrág és dzseki esetében azért is kerülendő a mosógép, mert sok esetben a nem kivehető protektorok, azok rögzítései pontjai kárt szenvedhetnek a forgódobban.

Miután alaposan megszáradtak a kimosott ruhák, impregnáló spray-vel kezeljük le a szövet felületeket, így biztosítva azt, hogy az esőben ruházatunk megtartja víztaszító képességét.

A szövet ruhák előnye a bőrrel szemben, hogy ha megázunk benne, az eső elállta után a menetszél rövid időn belül megszárítja azokat, így nem kell számolnunk a bőrnél tapasztalható lassú száradással, a nyirkos ruhadarabok okozta kellemetlenséggel.

Motoros lábbelik ápolása

motoros ruhazat apolasa 1A motoros csizmák, cipők, bakancsok esetében győződjünk meg arról, nincs e rajtuk sérülés, levált talp, törött csatt, vagy szakadt fűző. Amennyiben ilyet tapasztalunk, mihamarabb cseréljük ki a hibás részeket, vagy javíttassuk meg azokat. A bőrfelületeken itt is javasolt a rendszeres kezelés, illetve a szövet, vagy szövet betétekkel ellátott motoros csizmák, cipők impregnálása.

Mivel a lábbelik nehezen szellőznek, sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat azok megfelelő tisztásával, fertőtlenítésével. Néhány esetben itt is találkozunk kivehető béléssel, így ezek alapos tisztítása egyszerű. A nem kivehető bélések esetében az erre a célra kapható, fertőtlenítő és tisztító spray-vel megfelelő higiéniát és tisztaságot biztosíthatunk lábunknak.

Ne feledjük, hogy a ruházat a motoros „karosszériája”, ez gondoskodik biztonságunk egy részéről. Fontos, hogy sisakunkból jól kilássunk, hogy a kesztyűnkben biztonságosan kezeljük a kezelőszerveket.

Hogy csizmánk megvédjen az eséskor, megálláskor tartsa a bokánkat. Hogy ruhánk kényelmes legyen, szellőzzön a melegben, melegítsen a hidegben, de ugyanakkor távol tartsa a nedvességet. Ha ápolásukra gondot fordítunk, akkor ruházatunk nagymértékben hozzájárul a biztonságosan megtett élvezetes kilométerekhez.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x