fbpx

A motoros ruházat ápolása

Motoros ruházat tisztítása

Mind a bőr, mind a kordura, vagy egyéb szövetből készült ruházatot, kesztyűt, csizmát érdemes alaposan felkészíteni, és a szezon során elszenvedett komolyabb szennyeződésektől újból megtisztítani.

A bőr ruhadarabok esetében már ősszel érdemes bőrápolóval bőségesen lekezelni mindent, így a tél során lesz ideje az anyagnak magába szívni az ápolószert. Léteznek olyan bőrápolók, melyek gyorsan beszívódnak ugyan, de hatékonyságuk érdekében a ruházat használata során többször is meg kell ismételni a kezelést.

A sűrűbb bőrápolók viszont lassan szívódnak be, így a beszívódásig csúszós felületet hagynak maguk után, ami balesetveszélyes lehet. Ezeket csak akkor alkalmazzuk, ha egy-két hónap múlva akarjuk csak használni az érintett ruhadarabot.

motoros ruhazat apolasa 8Ha egy bőrruhában, kesztyűben, csizmában elázunk, utána az nagyon lassan szárad meg, így például egy többnapos túra során könnyen kellemetlen élmény lehet a másnap nedvesen felvett cucc. A megfelelő ápolással, impregnálással ezek a kellemetlenségek megelőzhetők, továbbá a bőr megrepedezését is elkerülhetjük.

Természetesen, esőruhával is el lehet kerülni a bőr átnedvesedését, de sokszor a hirtelen jött eső hamar átáztatja a ruhát, és nem mindig van azonnal időnk, megállásra alkalmas helyünk beöltözni.

Sokszor az esőruhák többsége sem a legjobb, így azok használata mellett is nedvesség éri a bőr felületet, melyek megfelelő kezelés hiányában nem sokáig védenek a víztől. Az esőruhák esetében is javasolt a szezon előtti átvizsgálás. Ha szakadt, repedt, cseréljük újra, vagy lehetőség szerint javítsuk, ragasszuk!

A szövetből készült ruházat esetében is fontos a tisztítás. Az esztétika mellett azért is javasolt, mert a koszos, poros, bogarakkal teli felületek impregnálása csak tiszta szövet esetében éri el megfelelő hatását. A nadrágot, dzsekit, azok béléseit a sisakbéléshez hasonlóan lehetőség szerint kézzel mossuk ki.

 

Nincs még vége, lapozz!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x