CsajokKiemeltNői motoros nap

A motoros nők készülnek a 16. Nemzetközi Női Motoros Napra

16. Nemzhetközi Női Motoros Nap

Magyarországon két helyszínen ünnepeljük a Nemzetközi Női Motoros Napot. Budapest melett Szegeden is csatlakozhatsz. A lényeg, hogy “Csak Hajts!”. Ez egy globálisan szinkronizált akció a világ öszes motoros nőjének, így nem számít milyen motorod van.

Május 7-én, szombaton a női motorosok a motorjaik nyergébe szállnak, hogy “CsakHajts!” címmel részt vegyenek a 16. International Female Ride Day® (IFRD) rendezvényen. Több mint 120 ország és hat kontinens résztvevői csatlakoznak a globálisan szinkronizált női motoros naphoz, amely a női motorosokat ünnepli a motorozás minden szakágában.

A 2007-es első IFRD óta az évente egyszer megrendezett motoros nap világszerte összeköti a nőket, a motorsportot és a motoros sportokat űző nők sokszínűségét teszi ismertté. A szinkronizált akció a motorsport és a Powersport-ipar minden szakágában jól képviselt nők fontosságát hangsúlyozza.

Az IFRD arra is törekszik, hogy más nőket, akik még nem fedezték fel a motorkerékpározást vagy a motorsport más formáit, arra ösztönözzön, hogy megtanuljanak motorozni és megszerezzék a jogosítványukat.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Nemzetközi Női Motoros Napról

A International Female Ride Day® egy világszerte szinkronizált nap a motorkerékpárt- és motorsportot kedvelő nők számára. A résztvevők által “mozgalomként” emlegetett “Just Ride!” felhívás arra kéri a nőket, hogy minden év májusának első szombatján üljenek motorkerékpárra.

Vicki Gray, közúti és versenyoktató által 2007-ben alapított kezdeményezés célja, hogy bemutassa és kiemelje a motorozással kapcsolatos tevékenységet élvező sokféle nőt. Küldetése – több más mellett – a nők tudatosságának és egyenlőségének megteremtése világszerte a motorsport minden formája terén. Az IFRD egyúttal más nőket is arra ösztönöz, hogy kezdjék el ezt a tevékenységet. Az eseményt a kanadai online motoros magazin, a MOTORESS® égisze alatt irányítják.

“Mindannyian láttuk, hogy a nők motorozásba való bevonása milyen előnyökkel jár – társadalmi, gazdasági és politikai szempontból. Az IFRD folyamatosan olyan környezetet kínált, amely elősegíti a jelenlétet és felgyorsítja a rokonságot. A nők képességeinek motorozáson keresztül történő megmutatása – ahogyan azt az eddigi IFRD-k mindegyike tanúsítja – továbbra is alapvető fontosságú marad, ami a nők számára fontos, a jövőre nézve is” – mondja Vicki Gray, alapító.

Női Motoros Nap Magyarországon

Szegedi tréning és felvonulás

Idén Magyarországon két helyszínen ünneplünk. Újdonság, hogy Szegeden is csatlakozhatsz a helyi és környékbeli motoros csajokhoz egy jó motorozásra május 7-én.

Egy szerencsés véletlen folytán május 6-án ingyenes HUMDA vezetéstechnikai tréning lesz Szegeden, ahova még tudsz jelentkezni a csak csajos csoportba EZEN A LINKEN (jelenleg – 13-án – 18-an egisztráltak a tréningre). Így már pénteken elkezdődhet a Nemzetközi Női Motoros Nap egy remek túrával, gyakorlással, ismerkedéssel, bandázással.

Május 7-én, szombaton a Nemzetközi Női Motoros Nap délutánján a Ghost MC jótékonysági motoros felvonulása lesz a szegedi rakparton és Szegeden, így a két eseményt együtt tartjuk meg. A felvonulás résztvevőit a klub ferencszállási klubházában szeretettel várják még további beszélgetésre, ismerkedésre. Ha valaki maradna éjszakára is, mert bulizna egyet, arra korlátozott számban van lehetőség.

További részletek a Facebook eseménynél.

Vezetéstechnikai tréning a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Hungaroring támogatásával

Május 7-én nem maradhat el a szokásos, csak nőnke szervezett, ingyenes vezetéstechnikai tréning a Hungaroringen. A programra 50 főt várnak a szervezők, és sajnos ez a létszám sajnos néhány nap alatt betelt. Hogy a tréning után a résztvevőknek lesz-e kedve még tovább motorozni ez majd ott a helyszínen dől el – ahogy tavaly is elmentünk néhányan még fagyizni egyet.

Mivel ugyanaznap van a Citadella motoros találkozó, jó esély van rá, hogy a kevésbé fáradt tréningezők, illetve azok, akik ezúttal ebből a programból kimaradtak, csatlakoznak a felvonuláshoz a városban.

Hogy mindenki tudja, hogy miért motorozunk május 7-én, töltsd majd le és nyomtasd ki a Nemzetközi Női Motoros Nap magyar nyelvű pakátját és ragaszd fel a motorod szévédőjére vagy a hátsó dobozodra (vagy ahol találsz egy egybefüggő sima felületet).

16. Nemzetközi Női Motoros NAp 2022 május 7.
16. Nemzetközi Női Motoros Nap 2022 május 7. Így töltsd le a plakátot a nyomtatáshoz: jobb egéggomb: kép megnyitása új lapon (ha rákattintasz a képre, kinyitja eredeti méretben) => kép mentése másként.

#FocusFemaleForward

A 2021-ben bevezetett “Focus, female, forward.” témát és a hozzá tartozó #focusfemaleforward hashtaget a 16. kiadásra is továbbviszik. A téma párhuzamosan fut az IFRD felhívásával – “Just Ride!” (Csak hajts!). A Focus, female, forward a női motoros nap céljait hangsúlyozza, hogy a nők minden kapcsolódó tevékenységben előtérbe kerüljenek.

További információkért látogasd meg a következő weboldalakat:

A közösségi platformokon kövesd ezeket a hashtageket:

#nőimotorosnap #internationalfemalerideday #FocusFemaleForward #ifrd2022 #ifrd

 

Címlap: titovstudio

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük