HírekMotorokMotorozás

A motorkerékpár-ipar támogatja a megtorló vámok felfüggesztésére szóló felhívást

ACEM kommunikációAz ACEM (Association des Constructeurs Européens de Motocycles – Az európai motorkerékpár-ipari egyesület) és az USMMA (United States Motorcycle Manufacturers Association) csatlakozik az európai hatóságokhoz és az amerikai kormányhoz intézett felhíváshoz, hogy állapodjanak meg az acél- és alumíniumvita által érintett, független ágazatokra kivetett vámok mielőbbi megszüntetéséről.

Egy közös transzatlanti iparági nyilatkozatban 113 szövetség ismételten felszólított a folyamatban lévő transzatlanti kereskedelmi vitákhoz nem kapcsolódó ágazatokra vonatkozó vámok végleges megszüntetésére.

Az ACEM üdvözölte Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke, Katherine Tai, az Egyesült Államok kereskedelmi képviselője és Gina M. Raimondo amerikai kereskedelmi miniszter 2021. május 17-én tett pozitív közös bejelentését a globális acél- és alumíniumfelesleg kezelését célzó tárgyalások megkezdéséről.

Az ACEM különösen üdvözölte, hogy az Európai Unió felfüggesztette az amerikai motorkerékpárokra kivetett további 25%-os vámokat, amelyek 2021. június 1-jén léptek volna hatályba.

Az ACEM azonban emlékeztet arra, hogy a motorkerékpár-ipart továbbra is jelentősen sújtják a 25%-os kiegyenlítő vámok, amelyek a tárgyalások ideje alatt továbbra is érvényben maradnak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az ACEM ezért felszólította az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyent és az Egyesült Államok elnökét, Joe Bident, hogy a június 15-én Brüsszelben megrendezésre kerülő EU-USA csúcstalálkozó alkalmával a legmagasabb szinten kötelezzék el magukat az acél- és alumíniumvita lehető legrövidebb időn belüli megoldására.

Idézet:

“Az ACEM felszólítja a transzatlanti vezetést, hogy gondoskodjon arról, hogy az acéltúltermeléssel kapcsolatos problémák megoldására irányuló tárgyalások késedelem nélkül lezáruljanak, és ne várjanak 6 hónapot, amely alatt több százmillió eurónyi, egymástól független ágazat pénzét fogják indokolatlan vámokra költeni, ahelyett, hogy az EU és az USA gazdaságának újjáépítéséhez és környezetbaráttá tételéhez szükséges beruházásokra, valamint alapvető kutatásra és fejlesztésre fordítanák” – mondta Antonio Perlot, az ACEM főtitkára.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük