MotorokMotorozás

A motorkerékpár adás-vétel másik oldala – 10 megfontolandó tanács motoreladáshoz, I. rész


10 tanacs motor eladashoz I resz 093. Hogyan kezeld a hirdetésedre jelentkező érdeklődőket

Ha még nem adtál el korábban semmilyen járművet, akkor majd most hamar meg fogod tapasztalni, hogy mekkora az Isten állatkertje. Idővel pszichológussá válsz, és hamar fel fogod ismerni, kik azok, akik csak rabolják életed drága perceit, és kik azok, akik komolyan motort szeretnének vásárolni. Mindenkivel légy udvarias, mert soha nem tudhatod, melyik elmeroggyantnak tűnő érdeklődő lesz a te embered. Eladni szeretnél, nem barátokat szerezni, szóval a vevőt tiszteletben kell tartani még akkor is, ha nincs ki a négy kereke.

Azért ne ijedj meg, a többség normális. A normális vevő telefonon érdeklődik, esetleg előtte e-mail-t ír néhány kérdéssel, vagy további képeket kér, amire illik választ adnod, de hosszas levelezésbe ne bonyolódj bele. Ha valamit komolyan akar, akkor felhív. Ha sms-t kapsz, hogy hívd fel te, akkor arra ne reagálj. Benned is felmerülhet a kétség, hogy mennyire komoly az illető, ha még telefonra sincs pénze, vagy elvárja, hogy te hívd. Soha ne adj ki bizalmas információkat az ilyen beszélgetések során. Az érdeklődő a hirdetésben leírtakon felül több mindenre lesz kíváncsi a motorral kapcsolatban, így ezekre a kérdésekre válaszolj.

4. Teendők arra az esetre, ha kereskedő akarja megvenni a motorod

Sok kereskedő figyeli a hirdetési oldalakat, és ha számára megfelelő gépet talál, – amit könnyen továbbadhat, – akkor vagy ír egy e-mail-t, smst-t, hogy hívd fel, mert megvenné a motorod, vagy ha jó fej, akkor fel is hív telefonon. Általában olyan ajánlatot tesznek a motorodra, mely neked semmiképp sem éri meg, mivel ők is keresni akarnak a későbbi eladáson.

Próbálj meg egyszer egy ilyen ajánlatot kérni, és majd magad is meglátod. Ők csak a többi, a te hirdetésedhez hasonlókkal összevetve adnak ajánlatot, meg sem nézik a motorod. Tisztelet a kivételnek, de hozzájuk is neked kell elvinned a gépet és lehet, hogy csak bizományosi értékesítésről van szó, melynek kimenetele kétes lehet. Ilyen eladásba csak végszükség esetén menj bele, mivel te nem fogsz jól járni, ez szinte biztos.

5. Mit tégy, ha valaki már a telefonbeszélgetés során alkudozni próbál

Aki felhív, és azzal kezdi, hogy „hol van az alja?”, nyugodtan mondd meg neki, hogy 15 centire a talajtól. Itt még fel lehetne sorolni több lerázós dumát, amik ellenkeznek azzal a tanáccsal, mely szerint a nem normális vevővel is légy illedelmes, de telefonon, látatlanban alkudozni elég nagy bunkóság és nem vall komoly emberre. Szóval koptasd le valahogy. Az ilyen ember meg sem fogja nézni a motorod, maximum csak akkor, ha elengeded az ár felét és kifizeted a havi rezsijét, autópálya matricáját és feltöltöd a telefonja egyenlegét. Alku persze mindig belefér egy eladásnál, de csak személyesen, és ésszerű határokon belül.

Cikkünk következő részében megtudhatod, mi az a további 5 fontos dolog, melyre motorkerékpár eladáskor mindenképp figyelned kell.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

10 tanacs motor eladashoz I resz 0110 tanacs motor eladashoz I resz 0210 tanacs motor eladashoz I resz 0310 tanacs motor eladashoz I resz 0410 tanacs motor eladashoz I resz 0510 tanacs motor eladashoz I resz 0610 tanacs motor eladashoz I resz 08

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük