EseményekMotorverseny

A motocross angyalai újra versenyben

amotorcrossangyalaiA hétvégén kezdetét vette a FIM Női Motokrossz világbajnoksága.

A 2011-es év még több izgalmat tartogat, a rendezők ugyanis idén két új futamot – azaz hat új pályát – iktattak be a versenynaptárba. Így az eddig megszokott hét helyett kilenc futamon kell megküzdeniük egymással a csajoknak.

A nagy nevek idén sem hiányoznak majd a versenyekről. A kétszeres világbajnok Stephanie Laier minden bizonnyal mindent elkövet majd annak érdekében, hogy a végső eredményhirdetésen újra Ő állhasson majd a dobogó legtetején. Az azonban biztos, hogy idén sem lesz könnyű dolga, hiszen csapattársának Maria Frankenak, a szintén KTM-el versenyző Larissa Papenmeiernek, az francia Livia Lancelotnak, és az olasz Chiara Fontanesinek is sikerült már megizzasztania Laiert.

Az idei – szám szerint 4-ik – versenyszezont hétvégén, a bulgáriai Sevlievo pályán nyitották meg. Az első fordulóban nem csak egymással, hanem az időjárással is kemény harcot vívtak a versenyzők, ami teljesítményükön is jócskán meglátszott. A nehéz versenykörülmények ellenére Steffi Laier ezúttal is a legjobbat hozta ki magából, és magabiztosan teljesítette a pályákat.

A második helyért Livia Lancelot és Chiara Fontanesi harcolt egymással, végül az olasz Fontanesi bizonyult jobbnak.Negyedikként ért célba Larissa Papenmeier, aki a tavalyi futamon még pole pozícióból indulhatott, idén azonban még nem érzett rá az új motorra, a KTM ugyanis jóval magasabb mint a régi Suzukija.

A második fordulóban új ellenség lépett színre, mégpedig a sűrű porfelhő. Laier ismét rajt-cél győzelmet aratott, bár Fontanesi sokáig szorosan a nyomában volt. Erre a fordulóra Papenmeier összeszedettebben és tapasztaltabban érkezett, ennek eredményeképp a 9-ik körben megelőzte az olasz versenyzőt, és átvette tőle a második helyet, amit a verseny végéig sikerült megtartania. Az előző fordulóban még kiválóan motorozó Livia Lancelotnak ezúttal nem volt szerencséje, egy körrel a verseny vége előtt bukott, így számára véget ért a bolgár futam.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A verseny után Laier, Papenmeier és Fontanesi is adott egy-egy rövid nyilatkoztatot.
„Az előző évet győzelemmel zártam, és most az újat is győztesként kezdtem. Nagyon kemény versenyt tudhatok magam mögött, volt minden: tűző napsütés, erős szél, és átláthatatlan porfelhők.” – mondta Laier.
„Az első fordulón nem teljesítettem valami fényesen. Egyszerűen nem tudtam felvenni a ritmust, egyszerűen rossz voltam. De a második futam, hát az valami elképesztő volt.” – nyilatkozta Papenmeier.
„Nagyot hibáztam, és elestem. Nem elég, hogy nagyon sok időt vesztettem, megint megütöttem a hátam. Ennek ellenére nagyon szeretem ezt a pályát, nagyon tempósra sikeredett, bár szerintem nehezebb jól teljesíteni. Elégedett vagyok a jelenlegi összesített harmadik helyemmel, hiszen a verseny még csak most kezdődött, ebből még bármi lehet” – vélekedett Fontanesi.

WMX összetett top-tíz: 1. Stephanie Laier (GER, KTM), 50 points; 2. Larissa Papenmeier (GER, KTM), 40 p.; 3. Chiara Fontanesi (ITA, Yamaha), 40 p.; 4. Francesca Nocera (ITA, KTM), 34 p.; 5. Marielle De Mol (NED, TM), 30 p.; 6. Britt van der Wekken (NED, Honda), 29 p.; 7. Marianne Veenstra (NED, Suzuki), 27 p.; 8. Sara Pettersson (SWE, KTM), 25 p.; 9. Elien De Winter (BEL, KTM), 24 p.; 10. Livia Lancelot (FRA, Kawasaki), 22 p.

A következő futamot az április 16-i hétvégén tartják a görögországi Megalopolisban.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük