CsajokMotoros divat

A legolcsóbb motoros kabát a bomber dzseki

bomber dzsekiA 2016-os divattrendek már előre jelezték, hogy az idei nagy visszatérő a bomber dzseki lesz.

Évtizedekkel ezelőtt, amikor még nem készült ennyiféle felszerelés speciálisan a motorosoknak, azt hordtunk, amit a lehetőségeink adtak. Persze már akkor is a biztonság, a kényelem, a szél- és esővédelem voltak a legfontosabb szempontok, és ezeknek a feltételknek leginkább a katonai ruházat felelt meg. Így aztán a mai napig sokan hordanak katonai bakancsot, zubbonyt, vagy katonai esőruhát motorozáshoz.

Így kerülhetett a motorosok látókörébe annak idején a bomber dzseki is, ami a vadászpilóták számára készült eredetileg. A kényelmes, puha, meleg kabát praktikusan cipzárral záródik, és azt beszélik, hogy az eredeti bomberek még tűzállóak is voltak. Persze soha senkit nem hallottam, aki ezt ki is próbálta volna, hiszen a bomber dzseki mindig is nagy kincs volt, és mi van, ha mégsem tűzálló?

Válassz magadnak bombert!
– Forever21.com
Boohoo.com
Asos.com
Bershka.com
– Urbanoutfitters.com
Vatera.hu

Nem véletlen, hogy felkaptam a fejem, mikor először azt olvastam, hogy idén újra hódít a bomber. Habár ez a cikk ebből a szempontból eső után köpönyegnek tűnhet – hiszen pár hét múlva már 2017-et írunk – a netet böngészve azt mondhatom, hogy a bomber dzsekik divatja valószínűleg még egy jó darabig kitart. Akármelyik divatmárka oldalát nyitom is meg, mindenhol találok jópár változatot, amelyek időnként már igen kevéssé emlékeztetnek az eredeti bomberre, sokkal inkább valami csinos kis kabátka lett belőlük a szívárvány minden árnyalatában, és az anyagok legszélesebb variációjában.

Ha a mai biztonsági szempontokat vesszük figyelembe, a bomber dzseki mégsem a legjobb választás motorozáshoz, hiszen a bő szabása miatt könnyen belekap a szél, és egy esetleges esésénél el- vagy felcsúszhat, ezáltal szabaddá téve a sérülékeny testrészeket. Protektorok sincsenek benne, és az esőt sem bírja, tehát extra esőruhára is szükség van – persze ez a legkevesebb, hiszen a legtöbb motoros kabát sem áll ellen a csapadéknak hosszabb időn keresztül.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A jó hír az, hogy úgy tűnik, még a jobb minőségű – értsd akár motorozásra is használható, tehát nem selyemből vagy plüssből készült – bomber dzsekik ára sem haladja meg a 15-20 000 Ft-ot újonnan, de használtan már 3-5000 Ft-ért is hozzájuthatunk. A nyári hónapokban azok számára is jó alternatíva lehet, akik nem engedhetnek meg maguknak egy komolyabb, és sokkal biztonságosabb motoros kabátot.


NaNa narancssárga bomberbenAz igazsághoz hozzá tartozik, hogy nekem is volt bomber dzsekim, de az sem a klasszikus, military darab, hanem egy Harley-Davidson márkájú, narancssárga bomber volt. Még jó, hogy akkoriban (2000-2001 környékén) már nem voltak annyira aktívak a skinheadek, mert akár azt is gondolhatták volna, hogy ki van fordítva, és az állítólag az ő jelnyelvükben azt jelentette, hogy kötözködni akarok… de persze az is lehet, hogy ez is csak mendemonda.

Végül azért ajándékoztam el, mert motorozáshoz túl rövidnek találtam, folyton fázott benne a menetszéltől a derekam. Meg azért is, mert akkoriban vettem meg a Moto Guzzit, és így márkaidegen lett a kabát…

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük