HírekMotorokMotorozás

A legnagyobb európai piacokon 2021 első 3 hónapjában tovább emelkedett az új motorok regisztrációja

Nőtt az új motorok regisztrációja európában 2021 első negyedévében2021 első három hónapjában az új motorkerékpárok regisztrációja az öt legnagyobb európai piacon (azaz Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban) 10,3%-os növekedést (197 856 darab) mutatott 2020 azonos időszakához képest.

A márciusi erős eredményeknek (+67,6%) sikerült ellensúlyozniuk az év első két hónapjában mutatkozó negatív tendenciát (-29,8% januárban és -12,8% februárban).

A motorkerékpárok szegmensében a regisztrációs trendek országonként jelentősen eltérnek. Egyes országok, mint Olaszország (+47,3%) és Franciaország (+15,1%) jelentős növekedést regisztráltak, míg mások, mint az Egyesült Királyság (-21,3%), Németország (-4,1%) és Spanyolország (-0,5%) még mindig elmaradnak a 2020-as adatoktól.

Ez összefügg az európai országokban 2020-ban bevezetett zárlatok eltérő formájával, valamint azzal, hogy a tavalyi összehasonlítási alap néhány esetben kivételesen alacsony volt.

A mopedek szegmense valamivel jobban teljesített. A hat legnagyobb európai mopedpiacon (azaz Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában és Spanyolországban) a moped-regisztrációk száma elérte az 56 535 darabot, ami 21,6%-os növekedést jelent a tavalyi adatokhoz képest.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ezek a motorkerékpárok fogytak legjobban 2020-ban

Az ágazat jelenlegi helyzetét Antonio Perlot, az ACEM főtitkára így kommentálta:

“A 2021 első negyedévére vonatkozó regisztrációs adatok azt mutatják, hogy az ágazat továbbra is kifelé jön a COVID-19 válságból, bár Európa-szerte eltérő ütemben.

Nem lenne teljesen pontos az idei adatokat a 2020-as adatokkal összehasonlítani, mivel tavaly számos márkakereskedés bezárt, és több európai gazdaságban zárlat volt.

Ha a 2019-es évet nézzük, amely vitathatatlanul egy normálisabb év volt, a 2021-es motorkerékpár-regisztrációk még mindig elmaradnak (-4,14%), míg a motorkerékpár-regisztrációk jelentős növekedést mutatnak (+19%).

Ez azt mutatja, hogy miközben az európai gazdaságok bizonytalanságai továbbra is fennállnak, a piac reagál. A motoros kétkerekűek vonzereje és kényelme a városi és városkörnyéki ingázáshoz, olyan egészségügyi környezetben, ahol a tömegközlekedés nem tekinthető biztonságos lehetőségnek, megerősítést nyer.

Emellett egyre több fogyasztó választja a motorkerékpárt, ha olyan biztonságos szabadidős tevékenységekről van szó, mint például a lakóhelyéhez közelebbi túrázásról”.

Forrás: ACEM

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük