EseményekMotorverseny

A legjobb szín a narancssárga

ktmfeszt2007 d23a410a92Mintha nem is Magyarország lenne. A regisztrációnál angolul boldogultam, de még a biztonsági emberek is németül beszéltek. A legtöbb járműnek osztrák rendszáma volt, és több nemzet lobogója is feltűnt a távolban. Egy dologban azonban mindenki egyetértett: a narancssárga a legjobb szín.

Az osztrák cég történetének legnagyobb, legsikeresebb rendezvényét tudhatja maga mögött. Az elmúlt hétvégén ugyanis több mint 850 motoros, vett részt a Hungaroringen megrendezett 7. Nemzetközi KTM Fesztiválon a világ számos országából. A rendezvény legfiatalabb aktív résztvevője négy éves volt, a legidősebb pedig 62. Bánatomra motoros hölgyeket nemigen láttam…

A szervezők nemcsak a résztvevők létszámával, hanem a rendezvény helyszínét biztosító ország vendégszeretetével is tökéletesen meg voltak elégedve. A fesztivál nagyjából 1200 látogatója pedig szintén szép emlékekkel távozott hazánkból. A három napos folyamatos motorozás alatt a többség a Hungaroring minden négyzetcentiméterével alaposan megismerkedett, a vezetett motoros túráknak köszönhetően pedig a környékkel, és a magyar ételek ízével is.

A KTM márka szerelmesei a hétvége alatt próbára tehették képességeiket a világszínvonalú Forma 1-es-, a trükkös Enduro-, a kihívásokat jelentő Motokrossz- és a Supermoto pályán is. Mindezt úgy, hogy együtt motorozhattak a KTM gyári pilótáival, és a márka nemzetközi sztárjainak bemutatóit is megnézhették a három nap alatt több alkalommal. A motoros kaszkadőrök között ott volt saját büszkeségünk, Becman is. A pályák folyamatosan tömve voltak, a „sörsátorban” pedig fáradt, kipirult motorosok falták a finom falatokat.

Még több kép a galériában

Az osztrák márka alaposan túllépet szülőhelye határain, hiszen több mint 40 országából érkeztek a résztvevők a fesztiválra, és 25 ország importőrei képviselték hazájukat a Hungaroringen, köztük, Japán, Malajzia, Fülöp-szigetek, Hong Kong, az Egyesült Arab Emirátusok, Marokkó és Venezuela. A világ minden tájáról érkező újságírók pedig hazánk jó hírét viszik majd Belgiumba, Csehországba, Franciaországba, Finnországba, Németországba, Görögországba, Olaszországba, Hollandiába, Lengyelországba, Romániába, Spanyolországba. Svájcba, és Nagy Britanniába is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A világ minden tájáról idesereglett motorosok összesen 21 000 eurót adományoztak a „Wings for Life” alapítványnak a hétvége alatt. Az alapítványt egy legendás motokrossz versenyző, Heinz Kinigadner, valamint a Red Bull elnök-vezérigazgatója, a milliárdos Dietrich Mateschitz hozta létre a gerincsérülések megelőzésére és gyógyítására irányuló kutatások finanszírozására.

A fesztivál ideje alatt több verseny is folyt a pályákon. A Hungaroring adott otthont a Super Duke kupának, amelyen 38 versenyző tesztelhette képességeit a világhírű pályán, és ahol végül egy finn versenyző állhatott a dobogó legmagasabb fokára. De természetesen a narancssárga hétvégéről a látogatóknak nem a számok lesznek elsősorban emlékezetesek, hanem a rengeteg program és élmény, amiben részük volt. És reméljük, egy kicsit a szívükbe lopta magát Magyarország is. A következő fesztiválra két év múlva kerül sor.


A versenyek végeredménye:

Super Champ:
1. Kai Armin Pfefferle
2. Roy Ludwig
3. Tim Kiess

Motokrossz:
1. Imre Adamek
2. Sebastian Krywult
3. Patryk Kwasny

Enduro:
1. Markus Auer
2. Ady Smith
3. Cedric Cremer

Supermoto:
1. Tim Kiess
2. Kai Armin Pfefferle
3. Christian Scherer

Super Duke Battle of the Nations:
1. Sami Penna
2.
Pauli Pekkanen
3. Andrea Padovani


Szólj Hozzá!

Azok között, akik itt a cikk alatt megírják, melyik a kedvenc KTM modelljük és miért, kisorsoljuk a 2006 legjobb KTM-es fotóit tartalmazó albumot.ktmfeszt2007 8836ktmfeszt2007 8842ktmfeszt2007 8866ktmfeszt2007 8867

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük