HírekKultúraMotoros képMotoros történelem

A lányok: A női motorosok képes történelme

643Ők voltak azok az úttörők, akik kiélték a kalandokról, a függetlenségről, és a szabadságról szőtt álmaikat az úton. A női motorosok.

A korai években, 1905-1955 között a pilótanők és más férfias szakmát/hobbit űző kortársaik mellett a női motorosok csupán 1-2 %-át tették ki a motorkerékpár piacnak, szemben a mai 10-12 százalékkal. Azonban ezek a merész, független lányok taposták ki az utat nekünk, a XXI. századi motoros csajoknak.

Az amerikai Észak-Karolina államban lévő Maggie Valley-ben található Wheels Through Time Museum idén tavasszal, egy egyedülálló fotókiállítással kíván megemlékezni azokról a nőkről, akiket saját korukban leginkább hölgynek vagy leánynak szólították. A képek bemutatják, hogy a nők a motorkerékpározás kezdeti éveitől jelen voltak a közlekedésben, és jelentős befolyást gyakoroltak a motorsportra, ahol látványos sikereket értek el.

A kiállított több mint 150 kép többsége ismeretlen alkotóktól származik. Az archív felvételek mellett pedig veterán motorkerékpárok, valamint a korabeli motoros hölgyek ruházata és használati tárgyai színesítik a csarnokokat. Azt nem mondom, hogy ugorjunk ki és nézzük meg együtt, de ha valaki arra jár, megoszthatná velünk a részleteket!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük