fbpx

A Kormorán tavaszi hadjárata

kormoran 2008tavasz 22007 novemberében jelent meg a Hungaroton kiadásában a Játék Karácsonykor című Kormorán zenealbum, amely a zenekar új adventi-karácsonyi dalait tartalmazza – és amely két hét alatt bearanyozódott.

A Koltay Gergely vezette együttes adventi Jöjjetek Énhozzám Mindnyájan című nagykoncertjét december 15-én tartotta a fővárosi Körcsarnokban, amely ezen alkalomra zsúfolásig megtelt.

A Kormorán-műhely mindeközben a Wass Albert életéről szóló Adjátok vissza a hegyeimet! című film zenéjén is dolgozott. A Koltay Gábor által rendezett, és Rékasi Károly főszereplésével nagy közönségsikerrel futó mű DVD változata hetekkel ezelőtt megjelent, a filmzenét tartalmazó album pedig március közepén lát napvilágot.

A zenekar a RockAréna szuperkoncert második napján, március 8-án lépett fel a Sportarénában, többek között a Bikini, a Karthago és a Zanzibar társaságában. 15-én, nemzeti ünnepünkön – immár hagyományosan – Mosonmagyaróvár következett. Másnap a szentesi sportcsarnokban, március 22-én Répcelakon, 29-én pedig Orosházán lesznek láthatóak Koltayék. A további tavaszi koncerthelyszínek között szerepel még – a teljesség igénye nélkül – Pécs, Kiskunfélegyháza, a fővárosi Tabán (május 1.!), Zalaegerszeg, Békéscsaba és budapesti TF Tornacsarnoka.

A Kormorán-műhely ugyanakkor a tavasszal több zenealbumot is a „világra segít“. Az erdélyi tematikájú Bálványosvár legendája instrumentális anyag a zenekar székely hegedűse, Gáspár Álmos ötletei alapján készül, és április végén jelenik meg.

A népszerű színművész, Papadimitriu Athina Koltay Gergőékkel készíti májusban napvilágot látó új lemezét, amelyen görög „sanzonok“ magyar fordításban és saját szerzemények is hallhatóak lesznek. A hazai blues és rock királya, Deák Bill Gyula jubileumi zenealbumának munkálatait szintén a Kormorán-műhelyre bízta. A Hatvan csapás stílszerűen Bill kapitány hatvanadik születésnapjára jön ki.

Két igazi rock-nagyágyú albumának tavasz végi születése felett is a zenakar bábáskodik. A Kormorán egyik énekesnője, Tóth Renáta szólóanyagán egyébként az anyazenekar mellett az Edda is játszani fog. Az ország egyik legjobb rockgitárosa, Csillag Endre és Koltay Gergely pedig egy instrumentális heavy folk CD-vel rukkol elő, amelyen a különféle gitárok, a töröksíp, a duda és a tekerőlant kap főszerepet.kormoran 2008tavasz

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x