EseményekHírekMotorverseny

A hétvégi misanói futamon mutatkozik be a JuniorGP-ben Farkas Kevin – FRISSÍTVE!

Már a hétvégén bedobják a mélyvízbe a 13 éves múltra visszatekintő H-Moto UNI Győr Team újoncát, Farkas Kevint. A 17 éves motoros egy másfél hónapos spanyolországi felkészülést követően mutatkozhat be a JuniorGP Moto3-as kategóriájában.

Kevin annak az olasz AC Racing Teamnek a színeiben húzza a gázt, amelynek tavalyi versenyzője idén már a gyorsaságimotoros-vb-n szerepel. A HUMDA által is támogatott pilóta úgy véli, az idén használandó Pirelli abroncs összerántotta a mezőnyt, és abban bízik, hogy a meteorológusok által megjósolt rossz idő ellenére kihozza magából a maximumot, ami majd pontokban fog realizálódni.

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak a H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült csapattal vág neki az idei szezonnak. A csapathoz olyan, már nemzetközi színtéren is bizonyított fiatal motorversenyzők csatlakoztak, mint a Northen Talent Cup sorozatban 2020-ban bajnoki címet szerző Görbe Soma, illetve ugyanebben a sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin, akik Kovács Bálinttal, a Széchenyi István Egyetem hallgatójával együtt tovább öregbíthetik a magyar motorsport hírnevét. Ráadásul mindhárman a Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottjai, azaz kizárólag a felkészülésre és a versenyzésre kell koncentrálniuk.

A 17 éves Farkas Kevin idén a juniorok között húzza majd a gázt, és egy nagyon komoly felkészülést követően már a hétvégén megkezdi a szereplését a JuniorGP Moto3-as kategóriájában, valamint újra rajthoz áll a sokak szerint a MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup-sorozatban is. Kevin az elmúlt időszakot szinte kizárólag motoron töltötte, legutóbb Jerezben vett részt az utóbbi sorozat hivatalos év eleji tesztjén.

Nem titkolom, jól sikerült a teszt, és a három nap alatt a Dunlop helyére lépő Pirellikkel versenyszimulációkat, gyorsköröket és az alapbeállításokhoz rendkívül fontos tesztköröket is végrehajtottunk. Az első tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy a 17. és a 19. kör környékén elmegy az abroncsok tapadása, ugyanakkor sokkal jobban lehet őket menedzselni verseny közben. Felmértük az erőviszonyokat is, sőt, az első versenyhétvégére az alapbeállításokat is megtaláltuk. Ennyivel mindenképpen beljebb vagyunk. Ráadásul részt vettem egy teljes fizikai felmérésen is, melynek segítségével kiderült, hol is tartok, valamint azt, hogy min kell még javítanom” – értékelte az elmúlt napokat a HMA versenyzője, Farkas Kevin.

A JuniorGP mezőnye hét helyszínre látogat el idén. A szezon április 21-én Misanóban indul, majd négy spanyolországi és két portugáliai helyszínen fognak megküzdeni egymással a pilóták, míg az utolsó fordulót november 24-én Valenciában rendezik.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A felkészülésem szinte álomszerű volt, hiszen másfél hónapon keresztül a csapatom malagai akadémiáján készülhettem, ahol szinte éjjel-nappal motoron ültünk. Nagyon vártam már a rajtot, holott Misano nem tartozik a kedvenc versenyhelyszíneim közé, ugyanakkor biztos fantasztikus hétvégénk lesz, hiszen a csapatnak és a csapattársamnak is hazai pálya. Egy biztos, a Pirelli abroncsai nagyon összerántották a mezőnyt, ugyanakkor a motorral versenykörülmények között most fogok teljes mértékben összeszokni. Éppen ezért megbeszéltem a csapattal, hogy az első negyven perces etapot beáldozom arra, hogy versenyszimulációban is megismerjem a motort. Sajnos a meteorológusok rossz időt jósolnak a hétvégére, így az előzetes várakozásaimat is meghatározza mindez. Nincs rajtam teher, éppen emiatt szeretném kihozni magamból a maximumot, aztán majd kiderül, hogy az mire elég ebben a nagyon erős mezőnyben” – fogalmazott Farkas Kevin.

A Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.

A JuniorGP 2024-es versenynaptára

  1. április 19-21. Misano
  2. május 3-5. Estoril
  3. május 17-19. Barcelona
  4. június 21-23. Portimao
  5. szeptember 13-15. Jerez
  6. október 11-13. Aragón
  7. november 22-24. Valencia

FRISSÍTÉS:

Farkas Kevin egy másfél hónapos spanyolországi felkészülést követően mutatkozhatott be a JuniorGP Moto3-as kategóriájában, ám a premier a lehető legrosszabbul sikerült az olasz AC Racing Teamnek a színeiben. A 17 éves motoros ugyanis hatalmasat bukott a harmadik szabadedzésen, így végül nem volt olyan állapotban, hogy el tudjon indulni a versenyen. A HUMDA által is támogatott pilóta azonban nem rágódhat sokat ezen, ugyanis a következő hétvégén ismét pályára gurul Jerezben, ezúttal a Red Bull Rookies Cup-sorozat szezonnyitóján.

Ha ma bármi elromolhatott volna, az el is romlott. Az FP3-ban nagy balesetem volt, bevittek a medical centerbe, és kijelentették, hogy alkalmas vagyok az időmérőre. Sajnos a lábam nagyon fájt, és jött az eső, ami egyértelműen nem segített. A pályafutásom legrosszabb időmérője volt, és a fájdalom és az eső küzdelme miatt nem tudtam befejezni a gyors kört, és emiatt sajnálattal közlöm, hogy nem tudok részt venni holnap a versenyen. Nagyon sajnálom a csapatot, mert sokkal jobbat érdemelnek. Nagyon keményen dolgoztak, és sajnos nem tudtam nekik megadni azt, amit érdemelnek. De vissza fogunk pattanni ebből a hétvégéből, lehajtott fejjel megyünk tovább, és még keményebben fogunk dolgozni. Hamarosan el fogunk jutni oda, ahova akarunk. Köszönöm mindenkinek támogatását 🫶🫶

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük