HírekMotorokMotorozás

A Harley-Davidson leállítja a benzinüzemű motorkerékpárok gyártását “jogszabályi megfelelési probléma” miatt

Harley-Davidson Sopron

 

 

 

A vállalat két hétre leállítja a gázüzemű motorok összeszerelését és szállítását; a LiveWire elektromos motorkerékpárok gyártása folytatódik.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Harley-Davidson csütörtökön közölte, hogy “óvatosságból” két hétre ideiglenesen leállítja az összes benzinmotoros motorkerékpár gyártását, egy beszállítói alkatrésszel kapcsolatos, nem részletezett probléma és egy “jogszabályi megfelelési ügy” miatt. Az elektromos LiveWire motorkerékpárok gyártását a döntés nem érinti.

A Harley csütörtökön a vállalat weboldalára feltett közleménye rövid és tömör. Úgy tűnik, hogy ez nem egy ellátási lánc probléma, mint amilyet már hónapok óta látunk az autógyártókat befolyásolni, hanem inkább egy olyan berendezéssel kapcsolatos probléma, amelyet a Harley egy harmadik fél beszállítójától vásárol. A Harley közleménye teljes terjedelmében:

“Tegnap a Harley-Davidson, Inc. (“Harley-Davidson”) (NYSE:HOG) úgy döntött, hogy két hétre felfüggeszti a járművek összeszerelését és szállítását (kivéve a LiveWire-t). Ez az óvatosságból hozott döntés egy harmadik fél beszállító által a Harley-Davidson számára kedden (május 17.) késő este átadott információn alapul, amely a beszállító alkatrészével kapcsolatos szabályozási megfelelési ügyre vonatkozik.

LiveWire bemutatja S2 Del Mar elektromos motorkerékpárját

A megjegyzés, miszerint a LiveWire elektromos modellek kizárásra kerülnek, a Harley benzinmotoros motorkerékpárjaira jellemző komoly problémára utal. A “szabályozói megfelelési ügy” említése egy károsanyag-kibocsátással kapcsolatos eszközzel kapcsolatos problémára utal. Amikor a Jalopnik elérte, a Harley-Davidon nem adott további kommentárt az üggyel kapcsolatban.

A motorkerékpár-eladások a világjárványban megugrottak, a Harley javára: a vállalat szállítása 2021-ben 30 százalékkal nőtt az előző évhez képest, bár 2022 első negyedévében a szállítások stagnáltak, mivel a Harley más ellátási lánc problémákkal küzdött.

Ez is egy elég kellemetlen időpontban jön: A Harley-Davidson eltökélt szándéka, hogy újjáépítse magát, hogy vonzóbbá váljon a fiatalabb vásárlók számára. Úgy tűnt, hogy a vállalat végre lendületet vett e cél felé, sőt, az év elején magasabb nyereséget mutatott ki.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük