KiemeltMotorokMotortesztek

A foteltranszformersz: Yamaha X-Max 400 2013 Teszt

yamaha t-max 2013 05

A hátsó ülés nyitásáért meg szívesen orrba pöckölném a tervezőjét ugyanis, ha valamit be akarsz rakni a motorba, az azt jelenti, az egyik kezedben van valami. Tehát ne legyen már kétkezes az ülés felnyitásának produkciója, mert nem csak a bukósisak van, amit beletenne az ember, hanem kismillió más is egy városi üzemmódban.

Ráadásul a kulcs elfordítása mást jelent benyomva és mást szimplán fordítva, így igen bosszantó, amikor fél percig bűvészkedsz egy kezedben a sok kacattal, a másikkal meg imádkozol a vashoz, hogy legyen oly kedves már feltárulni.

Összességében azért tök jó a nagy hely meg a két kicsi első rekesz, csak ha már ennyire kényelmes a guriga ne ezen múljon el a komfortérzet.

Kicsit hiányoltam a kormányfűtést, ülésfűtést és egyéb nagyrobis extrákat, de biztosan lehet bele kérni.

Fogyasztás:

Utassal együtt tépve a száját bekapja a 6-7 litert nyugodt lélekkel, de városban 5,5-el is megelégedhet egyedül kavirnyászva. Kicsit kevesebbet vártam, de ha 140-nel tartósan megy az ember, azért az valahol megjelenik.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Szociális vonatkozásai:

  • otthon azt mondták rá, hogy hátulról nézve olyan mint egy szatyrokkal megpakolt öregasszony a kétoldalt kilógó kipufogóval és hajtással (szeretnél te ilyen öregasszonyt a garázsba!).
  • az általános megfigyelés kb. ez volt: nahát, micsoda luxusrobesszal vagy, kényelmes is vagy csak annak látszik? Tényleg az.
  • és hogy megy? mint egy becsületes 400-as, egész lendületes, de nem elmebeteg,
  • pasizásra csajozásra úgy alkalmas, hogy ha már sikerült felültetni hátra az utast, nehéz lesz lepajszerolni, mert könnyen rászoknak.

Kinek ajánlanám:

Szerintem ezzel a motorral el lehet menni tárgyalni öltönyben, kosztümben, akármiben, és szaladgálhatunk akár kisebb csomagokkal is a városban. A futóműve miatt leginkább városi és ingázó mindennapi társnak javaslom, de becsülettel megállja a helyét túrákon is, ráadásul a nagy tárolókapacitása alkalmassá is teszi rá. Aki nem szeret váltani de dinamikusan akar haladni, szeretni fogja.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Mina

Fotós, fényzsonglőr és a Csajokamotoron.hu tesztpilótája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük