HírekMotorbemutatóMotorok

A Ducati Diavel for Bentley az első együttműködés a két márka között

Ducati Diavel for BentleyA Ducati és a Bentley büszkén jelenti be közösen egy új, limitált szériás motorkerékpárt, amely a két ikonikus márka legjobbjait ünnepli: a Ducati Diavel for Bentley-t.

A két gyártó együttműködéséből született projekt összeköti a Ducatit és a Bentley-t a teljesítmény, a kézművesség és az exkluzivitás víziójával. Az eredmény a technológia, a stílus és a teljesítmény lenyűgöző szintézise, amely képes álmodozásra késztetni a rajongókat. A motorkerékpárt ma este mutatják be a nagyközönségnek egy “fuorisalone” rendezvényen a miami Art Basel-en, a legrangosabb európai kortárs művészeti vásár tengerentúli kiadásán.

A nagyteljesítményű és kényelmes Diavel V4 kifinomult műszaki alapjára a Ducati a Bentley Batur – amelyből mindössze 18 példányt készít kézzel a Bentley – jellegzetes elemeit integrálta, hogy egy eleganciájában és dizájnjában egyedülálló motorkerékpárt hozzon létre. A Diavel for Bentley egy 500 példányra limitált, számozott szériában készül majd, plusz további 50 még különlegesebb “Ducati Diavel for Bentley Mulliner” motorkerékpár. Ez utóbbiak a Bentley ügyfelei számára vannak fenntartva, és tartalmazzák a személyre szabhatóságot és az egyéniséget, amely annyira jellemző a motorok alapjául szolgáló Baturra.

Az inspiráció – Bentley Batur

A Batur a Bentley eddigi legerősebb szériaautója, 740 LE-s duplaturbós W12-es motorjával. Ennél is több, a Batur a Bentley mércéjének számító kézművességet ötvözi a szoborszerű, izmos karosszériával, amely a Bentley új formatervezési DNS-ét határozza meg a márka új formatervezési irányvonalának előretekintésével. A vizuális üzenet nagy erőt és eleganciát közvetít, hivalkodás és túlzás nélkül. A Batur 18 példányát egyedileg kézzel készíti a Mulliner, a világ legrégebbi karosszériaépítője és a Bentley házon belüli testreszabott részlege.

ducati diavel for bentley 11 ducati diavel for bentley 6 ducati diavel for bentley 1 ducati diavel for bentley 3 ducati diavel for bentley 8 ducati diavel for bentley 7 ducati diavel for bentley 2 ducati diavel for bentley 4 ducati diavel for bentley 10 ducati diavel for bentley 5 ducati diavel for bentley 9

Diavel a Bentley számára

A Centro Stile Ducati a Bentley formatervezőivel együttműködve új formatervet készített ehhez a különleges motorkerékpárhoz, amely a Baturból merített ihletet, amelyről az oldalnézet vonalait veszi. A kifinomult és kifinomult, fémes árnyalatokban gazdag Scarab Green szín a Bentley Mulliner palettájáról származik, és az egész karosszérián megtalálható.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Diavel V4 határozott és agresszív vonalvezetését a műszaki komponensek révén is alaposan átdolgozták: a Batur számos jellegzetes vonását átvették a motor különböző részein. A kovácsolt felnik, amelyeket erre a motorkerékpárra terveztek és készítettek, az autó felnijeinek formáit idézik, és sötét titán szatén színűre lettek festve, néhány megmunkált felületet láthatóvá hagyva.

Az oldalsó légbeömlők a kéttónusú első hűtőrácsot tükrözik, amely a Batur egyik legfelismerhetőbb eleme. A háromszög alakú hátsó szívónyílások az autó megfelelő elemeire utalnak. Az első sárvédő, a burkolat és a tank felső nézete az első motorháztető bordáit idézi, míg az együléses, utasülésre cserélhető far számos stílusjegyet vesz át a Batur hátsó részéből. A karosszéria számos eleme kiváló minőségű szénszálas anyagból készült (sárvédők, fényszórófedél, motor-, kipufogó- és hűtőburkolat, hűtővédő burkolatok, oldalsó panelek, farokrész).

A fekete Alcantarából készült vezetőülést az autó belseje ihlette, precíz kidolgozással, amely feltárja a Batur üléseivel megegyező, piros alapanyagot, és a hátsó párnára hímzett Bentley logóval. A kettős kivezetésű kipufogó a burkolatával együtt újratervezésre került, hogy harmonizáljon a motor kifinomult vonalaival.

Diavel a Bentley Mulliner számára

Az 500 Diavel for Bentley példányon kívül a Ducati egy mindössze 50 darabos sorozatot is kínál Diavel for Bentley Mulliner néven. Az 50 Diavel for Bentley Mulliner motorkerékpár kizárólag a Mulliner ügyfelei számára lesz elérhető, akik a Centro Stile Ducati tervezőivel való közvetlen együttműködés révén a Diavel for Bentley Mulliner motorjukat különböző színekkel konfigurálhatják a nyereg, az első féknyergek, a szénszálas alkatrészek és a felnik számára. A karosszériaelemekhez is választhatják majd az autójuk színét, vagy a Mulliner tervezője által e különleges és rendkívül exkluzív sorozathoz kiválasztott exkluzív palettáról.

A végső részletek

A Diavel for Bentley, mint minden gyűjtői Ducatis, eredetiségigazolással, utasüléssel és motoros borítással kerül szállításra. A modell neve és gyártási száma a függőleges fej szénszálas borításába illesztett táblán látható, a motorkerékpár jobb oldalán. Mind a műszerfal, amely szériafelszereltségként turn-by-turn navigátorral van ellátva, mind a hátsó lámpatest LED-mátrixa különleges animációt kínál a bekapcsoláskor, amely még összetéveszthetetlenebbé teszi a Diavel for Bentley-t. Végül minden egyes Diavel for Bentley egy exkluzív, személyre szabott fából készült tokban kerül kiszállításra.

A két gyártó együttműködése egy, a Diavel for Bentley tulajdonosok számára fenntartott Capsule Collection kollekció létrehozását is eredményezte, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy megjelenésüket egy jet sisakkal és egy technikai kabáttal (férfi és női változatban is kapható) egészítsék ki egy limitált szériában, amelyet a motorkerékpár színvilágát tükröző színösszeállítás jellemez.

A Diavel for Bentley az 1.158 köbcentiméteres V4-es Granturismo motort alkalmazza, amely a tervezés központi eleme, ugyanakkor rendkívül kifinomult műszaki választás. Erős (168 LE), nyomatékban gazdag, ugyanakkor rendkívül könnyű és kompakt, ugyanakkor folyékony és jól használható már a legalacsonyabb fordulatszámtól kezdve. A Twin Pulse égésrend, valamint a dedikált kipufogórendszer összetéveszthetetlenül jellemzi a hangszínét.

Ez a közös projekt abból fakad, hogy a Ducati és a Bentley egyaránt a Volkswagen csoport “Progressive Brand Group” csoportjának része, amelyhez az Audi és a Lamborghini is tartozik.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük