KiemeltMotorbemutatóMotorok

A Darálógép: egyedi Indian Chief építést sorsoltak ki a Wheels and Waves fesztiválon

Indian Chief Grind Machine

Az Indian Motorcycle a Wheels and Waves fesztivállal együttműködve 2021 decemberében négy európai motorépítőt bízott meg azzal, hogy tervezzenek a saját elképzelésük alapján egy Indian Chief-et az újraéledő Wheels and Waves fesztiválra. Több mint 35 000 ember szavazott a kedvenc tervükre, és egy szuperszavazókból álló zsűri segítségével a Tank Machine x Rise Designs által készített “GRIND Machine” lett a legjobbnak ítélt pályamű.

A mindössze három hónap alatt elkészült GRIND Machine június 30-án debütált a nyilvánosság előtt a Wheels and Waves fesztivál keretében megrendezett Artride kiállítás megnyitóján. Július 2-án, a fesztivál nagyszínpadán adták át a nyereményjáték nyertesének, Fabien Orquin-nak a legjobbnak kikiáltott motort.

Clément Molina 2015-ben alapította a Tank Machine-t, amelynek fő profilja motorkerékpárok tervezése, testreszabása és a Plug & Play Kitek fejlesztése. Az Indian motorkerékpár modellek számos kiemelkedő testreszabásáról már jól ismert Clément Indian Chief dizájnjára benyújtott pályázata erős versenytársakat győzött le, és így lett a győztes koncepció.

“Megtiszteltetés volt számomra, hogy a négy egyedi építő egyike lehettem, annak a négynek, akik az Indian Chief terveit küldték be” – mondta Molina. “Mint olyan szakember, aki imád az Indian Motorcycle motorjain dolgozni, nagyon lelkes voltam a lehetőség miatt, amit csak fokozott a Wheels and Waves-szel való partnerség, egy olyan rendezvénnyel, amelyet nagyon szeretek.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A feladatból kiindulva, hogy egy olyan Indian Chief víziót hozzon létre, amelyet a múlt ihletett, a jelenben horgonyzott és a jövőbe tekintett, Molina összeállt Antonin Bazin-nal a Rise Designs-tól, hogy cégük “Board Culture”-jét beleolvasztva a projektbe, tükrözze a Wheels and Waves gördeszkás elemét.

Molina elmondta, hogy nagyon örültek a győzelemnek és a lehetőségnek, hogy megvalósíthatták a tervet, “még akkor is, ha nagy kihívás volt a projektet mindössze három hónap alatt befejezni az Artride kiállításra”.

“De a folyamat nagyon élvezetes volt” – folytatta – “gondolkodni a motorkerékpáron, a részleteken, különböző anyagokkal dolgozni, mint például gördeszkával, új alkatrészeket gyártani, majd mindent finomhangolni. Öröm felfedni az elkészült motorkerékpárt a Wheels and Waves-en, majd átadni Fabiennek. Jó tudni, hogy ő valóban megérti és értékeli az időt és az erőfeszítést, amibe az építés került. Ő a tökéletes új tulajdonos számomra – mérnök, motortechnikus és egy igazán jó srác.”

Indian Chief Grind Machine

A több ezer közönségszavazó közül véletlenszerűen kiválasztott Fabien Orquin, egy autóipari mérnök a franciaországi Rouen városából, egy VIP utat nyert a 2022-es Wheels and Waves fesztiválra, hogy élvezze az eseményt, és átvehesse az egyedi Indian Chiefet.

“Amikor közölték velem, hogy nyertem, egyszerűen nem tudtam elhinni” – mondta Orquin. “Hihetetlen volt. Annyira boldog vagyok, hogy ez a csodálatos motorkerékpár az enyém lesz, különösen azért, mert ez az a dizájn, amire én szavaztam. Az is nagyszerű volt, hogy találkoztam Clémenttel, és hallottam a tervezés és az építés folyamatáról. A motoron minden csodálatos, minden alkalommal, amikor ránézek, újabb részletet fedezhetek fel.”

Az Indian Motorcycle tervező és mérnöki csapatai mindig is a személyre szabókra gondoltak, amikor életre hívták az Indian Chiefet. Az egyik legfontosabb szlogen a “Keep it simple so you can easy work on it and customize it” volt, és ezt a tulajdonságot a Chiefnél a Tank Machine ki is használta.

“Annyi szép darab van a stock motoron, különösen a központi és legszebb darab, a motor” – mondta Molina. “Az Indian Chiefet nagyon könnyű lecsupaszítani egy nagyszerű alapra, és az ötlet az volt, hogy sok mindent eltávolítsunk, csak a legszükségesebbeket tartsuk meg, majd egy másfajta mérleggel építsük vissza, olyan részletekkel kiegészítve, amelyek valóban megváltoztatják a végső gép kinézetét.”

 

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük