KiemeltMotorokMotortesztek

A dagi fickó odarongyol – Harley Davidson Fat Bob 2016 Teszt

harley davidson szezonzaro 2015 43Izébigyó, nem dagi, csak nehéz. 300 kiló. Mondom háromszáz! Próbáltál már ekkora tömeget kavicsos, ferde parkolóban megfordítani?

Amikor úgy érzed magad mint a rajzfilmfigura, akinek a lábai alatt felporzik az út az erőlködéstől az megvan? De van az a két-három másik srác, aki segít majd odébb taszajtani… Tehát parkolni vele igen megfontoltan javasolt, háromszor végiggondolva a majdani elindulást, ha nem vagy elég szívós hozzá, vagy nincs egy masszívabb fiúcsapat a közelben. A ropitestű entelektüel fiúk maximum abban tudnak segíteni, hogy az elkövetkezendő két évtizedben darut eszkábáljanak hozzá. Ez a vas nem papírkutyáknak való hanem izmosabb, határozott figuráknak.

Járjuk is körbe először a dekoratív vasdarabot

Nem véletlen hívom annak, mert minden fémből van rajta! Nem sajnálták ki az anyagot, végül is annak a 300 kilónak valamiből össze kell jönnie. Összességében és részleteiben masszív fém alkatrészekből az egész, igen kevés a műanyag, csak a szükséges helyeken. A kormányzár a vázon, a gyújtáskapcsoló a tankon, egy szolid krómozott mosógépgomb alatt.

harley-davidson fat bob 2016 13Indexek ámerikaiasan: jobb és bal oldalt (sosem szokom meg ezt a bonyolítást). A mosógépgombnak három állása van: egy adok áramot a perifériáknak, de nincs gyújtás, egy szimpla kikapcsolt és egy gyújtás alatt lévő. A mosógépkapcsoló trükkös, mert felnyitva bújik el benne a csőkulcs zárja, valamint egy szenzor is.

A kulcs fityegőjén figyel a chip ami eltávolodva egy méterre a motortól már aktivizálja is a riasztót és a motort megmozdítva az hangos üvöltésbe kezd az inzultálásra. Praktikus az egész, mert nem tudod úgy otthagyni a vasat, hogy védtelen legyen. (Viszont ha elhagyod a chipet…!)

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több kép a galériában

A tankon figyel a kilométer óra is, és az összes irányjelző, három kör alakú műszernek kinéző kör alakú elem társaságában: egy oldalt kicsi mutatós tankszint mérő, a nagy a kilométer óra, és a jobb oldali teli kör a tanksapka.

Semmi zárhatóság, simán lecsavarod, és akkor is ha be van riasztva a motor, mert csak mozgatásra reagál. Szóval a tankja alkalmas illetéktelenek benzinszívogatására. Nyilvánvaló, hogy odaát a tengerentúlon egy tank benzin nem képvisel értéket, de nálunk azért más árfolyamon fut az üzemanyag…

A tükör jó nagy hosszú nyeleken figyel, és igen kényelmesen, jól használható. Elöl a lábtartó előtt jó nagy bukócső figyel, szerintem passzol a gurigához mind a vonalvezetése, mind az anyaga, nem rikít le róla, harmonikus védelem.

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Mina

Fotós, fényzsonglőr és a Csajokamotoron.hu tesztpilótája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük