EseményekHasznos tudnivalókKiemeltMotoros túra

Mi a jó a cipzárban? – a csapatban motorozás szabályai

Ne motorozz ismeretlenekkel!

Az első és legfontosabb szabály a csapatban motorozásnál, hogy lehetőleg soha ne indulj el ismeretlen motorosokkal. Mielőtt együtt indulnátok egy hosszabb útra, szervezzetek egy ismerkedős találkozót legalább, ahol átbeszélitek a részleteket és azt is, hogy motorozás közben ki mihez tartsa magát.

Ha mégis kerül a csapatba egy új ember – mindenkinek volt egy első alkalom – akkor mondjuk el neki részletesen, hogy hol lesz a helye a sorban, és hogy mihez tartsa magát. Beszéljétek meg, hogy mennyi számára a kényelmes tempó vagy mondjátok meg, hogy ti általában mennyivel mentek – és így el tudja dönteni, hogy neki az jó-e. Még az is lehet,  hogy inkább otthon marad, vagy másokhoz csapódik.

Az is fontos információ, hogy mennyi időnként vagy hány kilométerenként szoktatok megállni tankolni, pihenni. A tankolást célszerű a legkisebb kapacitású motorhoz igazítani, de általában is elmondható, hogy a csapatnak mindig a leggyengébb láncszemhez kell alkalmazkodni, hiszen rá vigyázni kell, hogy nehogy lemaradjon, lerobbanjon vagy elvesszen.

Készítsd fel alaposan motorodat

A csapatban motorozás egyik fontos alapelve, hogy egy mindenkiért, mindenki egyért. A csapatos motorozás egy véd és dacszövetség. Ha együtt indultunk, együtt is érkezünk, és nem hagyunk hátra senkit.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy csak tökéletes műszaki állapotú motorkerékpárral induljunk egy egy közös túrára – meg amúgy mindig. De ha egy nagy társaság tagjaként krepál be a masina alattunk, akkor az egész csapatot megszívatjuk, hiszen mindenki állhat az út szélén, amíg meg nem oldódik a probléma.

Persze ez nem ennyire sarkos,mert nyilván meg lehet beszélni, hogy valaki ott marad szerelni, míg a többiek tovább haladnak, vagy egy valaki megvárja veled a trailert… de mégsem jó érzés, amikor miattad szakad meg a túra. Ráadásul biztos, hogy ezentúl életed végéig hallgathatod majd a sörpadnál a saját sztoridat különböző verziókban, és még az is lehet, hogy többet nem hívnak majd közös túrára.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Szóval nem érdemes kockáztatni.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük