EseményekMotorverseny

A Chrobák Motorsport Egyesületben nyitva a kapu mindenkinek, a lányoknak is

Mennyire költséges sport a motorversenyzés?

A motorversenyzés a kezdő kategóriában – Jani szerint – még viselhető költségekkel jár és így is lehet az élmezőnyben motorozni. Ahogy lépdel előre a gyermek, egyre csak drágul a dolog, de ezt sok esetben a szülők kreálják. Sokszor a motorozás a szülő álma, hobbija is egyben, emellett persze mindenki a legjobbat szeretné a gyerekének és ebből adódhat, hogy komoly összegek kerekednek ki a végére.

A Chrobák Motorosport Egyesület színeiben jelenleg két hölgy, Halmos Klaudia és Lukács Lilianna versenyez a gyorsasági kategóriában. Arra a kérdésre, hogy van-e különbség a fiúk és a lányok között Jani azt mondta, hogy ilyen korban még nincs olyan nagy különbség. Fiúk között is van, aki bevállalósabb és van, aki inkább óvatosabban feszegeti a határait. A lányok talán az óvatosabbak közé tartoznak.

Halmos Klaudia

Chrobak Motorsport Egyesület Halmos KlaudiaKlaudia már nagyon szeretett volna motorozni, de Chrobák Jani azt mondta, látni szeretné, hogy tud-e biciklizni. Ráhibázott, mert még nem tudott. Viszont annyira szeretett volna motorozni, hogy emiatt 5,5 évesen 1 nap alatt tanult meg biciklizni csak azért hogy motorozhasson.

Klaudia tehát 5 és fél éves kora óta motorozik, de csak 7 éves kora óta versenyez gyorsasági szakágban. Eddig a PW50-es kategóriában rótta a köröket, de most kategóriát vált, NSF100 és Ohvale110 motorokkal fog ezután rajthoz állni.

A családban anyuka is apuka is motorozik, így a kislánynak vérében van a benzingőz. Nem is csoda, hogy a tavalyi első versenysorozatán máris Országos negyedik helyezett lett.

Az idei szezon célja, hogy az új kategóriákban magabiztosan megtanulja kezelni a váltós motorokat.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Lukács Liliana

Chrobak Motorsport Egyesület Lukács LiliannaLili 2020 óta versenyez gyorsasági szakágban egy PW 50-es motorral. A mintát bátyja, Lukács Tamás adta, aki szintén versenyző, de anyukájának is van A kategóriás jogosítványa.

A tavalyi évben mindössze 2 futamra volt lehetőség a COVID alatt. Hál istennek volt mezőny, mindig 10-nél többen álltak rajthoz a versenyeken. Mindig megvannak a kis csoportok, párok, akik egymást űzik előre. Sajnos azonban sokszor a szülők túlzott buzgósága elrontja a gyerekek játékát.

Lili célja a jövőre nézve a folyamatos fejlődés és hogy öröm legyen a versenyzés. És persze jó lenne végre egy teljes szezont futni és minden versenyt befejezni.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük