CsajokMotor felszerelésMotorokMotoros divatMotorozás

5 + 1 különleges motoros felszerelés – a biztonság mindenek felett

kulonleges motoros felszerelesek 01Nap, mint nap feltűnik egy-egy hasznos, vagy épp agyament találmány, mely motorosok számára készült. Szerencsére, a legtöbb hasznos, és nem balul elsült ötlet. Az alábbiakban hat ilyennel ismerkedhettek meg.

1. Sisakra szerelhető féklámpa

Brake Free – Erre a névre hallgat az az újítás, mely nem más, mint egy sisakra szerelhető féklámpa, mely a motor eredeti féklámpáját kiegészítve működik, ezzel még feltűnőbbé téve a motorost és jelezve a forgalomban résztvevőknek, hogy az lassítani fog. Mivel mozgásérzékelővel működik, így a motorfék esetén is jelzi a lassulást. Kialakítása felhasználóbarát és egyszerű.

2. GPS kijelző kesztyűbe ágyazva

A Lab Brothers újítása egy szokatlan megoldás arra, hogy ne kelljen bajlódni a kormányra vagy tanktáskára helyezett GPS-el, telefonnal és minden fényviszony esetén jól látható legyen az, hogy merre irányít minket a navigáció. Az is biztonságot növelő megoldás, hogy ha kapcsolni szeretnénk a funkciók között, el sem kell engednünk a kormányt, mert a hüvelyk és mutató ujjunk összeérintésével megtehetjük azt.

A kijelző egy egyszerű, ledekkel ellátott, kör alakú berendezés, mely a bal kézre, a kesztyűre kerül, így mindig jól látható akár a perifériás látómezőben is. Az, hogy mennyire fog elterjedni ez a megoldás, még kérdéses, mert bár használata közben előnyös, de a kesztyűbe integrálása miatt macerás lehet vele az élet.

3. Sena 20S bluetooth kommunikátor

A technikamániás motorosok sok intercom rendszer közül választhatnak, mert a piac bőségesen ellátja őket a legkülönfélébb cuccokkal. A 20S intercom is egy ilyen, nagyon hasznos szerkezet. Képes telefonos applikációval (IOS és Android) együttműködni, egy, vagy több másik 20S berendezéssel kommunikálni, rádiócsatornákat befogni, telefonos hívást és fogadást lebonyolítani, csatlakozni a GPS-hez. A 20S teljes mértékben hangvezérlésű, így a vezetőnek nem kell gombokkal bajlódnia menet közben. Csatlakozni tud menetrögzítő kamerákhoz is, így a beszélgetéseket a kamera rögzíteni tudja.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük