fbpx
EseményekKiemeltMotoros túra

Húsz éve terveztük, most megvalósult: motoros túra Törökországba

Motoros túra TörökországbaSzeretném veletek megosztani, hogy a családommal voltunk idén Törökoszágban motorozni, ami 6000 km volt oda-vissza. Istambul, Kappadókia, Pamukkale helyeken is jártunk, ami csodálatos volt.

Három motorral indultunk a hosszú útra, én a párom, és a kisebbik fiam. A barátnője utasként jött. Hazafelé Göröországban a Meteórákat néztük meg, ami felejthetelen egyszerűen gyönyörű. Voltunk Albániában Skodër-ben, ott pedig a Mesi hidat néztük meg, amit a Törökök építettek!

Már húsz éve szerettünk volna Törökországba menni, amit most tudtuk megvalósítani. Régi vágyunk volt. A motorok átnézése, szervíz, kötelező olajcsere, a gumik állapota alig használt, vagy új legyen!

A motorok, amikkel mentünk:

  • Az enyém Triumph Tiger850 Sport, idei.
  • A páromé BMW GSA, tavalyi.
  • A fiamé Honda 500-as, tavalyi évjárat.

Felkészültünk térképekből, és írtunk itinert. Mint később kiderült utazásunk során, ez utóbbi itthon maradt.

A lefontosabb holmik az iratok, okmányok zöldkártya. Ha három hetes túrára menne bárki, motorra nem lehet túlpakolni. 8-10 napra való ruhát pakoltunk, amit útközben kimosattuk a meglévő szálláson, hogy legyen tiszta ruhánk. A szállást mindennap az uticélnál foglaltunk.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

motoros tura torokorszagba 2022 2 motoros tura torokorszagba 2022 5 motoros tura torokorszagba 2022 6 motoros tura torokorszagba 2022 4 motoros tura torokorszagba 2022 7 motoros tura torokorszagba 2022 1

Az első ország Románia volt, majd Bulgária, Törökország, Görögország, Albánia, Motenegro, Bosznia, és Szerbia után ismét Magyarország. A látnivalók kitűzött célok voltak, mind gyönyörűek.

Istambul világváros, azt látni kell! Tele vanmodern épületekkel, voltunk az óvárosában, láttuk Bazárt, a Kék mecsetet és a Hagia szófiát, és hajóztunk a Boszporuszon, ami szintén egy nagy élmény volt.

Voltunk a Göreme nemzeti parkban Kappadokiában, ami egy életre szóló élmény volt. Bemotoroztuk, ahová csak tudtunk menni. Itt három napot töltöttünk, hőlégballonnal is megnéztük a magasságból is. Egészen más úgy, egy csoda.

Voltunk Pamukkaléban, aminek világhírű és egyedülálló a gyógyvize. Ezeket a helyeket semmiképp nem szabad kihagyni.

5 2 votes
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x