HírekMotorokMotorozás

84 éves korában meghalt a Hells Angels MC arca, Sonny Barger

Ralhp "Sonny" Barger 1938-2022A Hells Angels MC arca, az eredeti, oaklandi chapter majd a klub globális elnöke múlt szerdán, 84 éves korában eltávozott az élők sorából. Ezt egyébként saját maga tette közzé Facebook oldalán.

Valószínűleg nem érte váratlanul a halál a 84 éves Sonny Bargert, aki szerdán egy Facebook posztban tudatta követőivel, hogy már nincs az élők sorában.

“Ha ezt az üzenetet olvasod, akkor tudod, hogy elmentem. Kértem, hogy ezt az üzenetet közvetlenül az elhalálozásom után tegyék közzé.

Hosszú és szép, kalandokkal teli életet éltem. És abban a kiváltságban volt részem, hogy egy csodálatos klub tagja lehettem.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Bár évtizedekig nyilvános személyiség voltam, leginkább a klubtagjaimmal, a családommal és a közeli barátaimmal töltött különleges időt élveztem.

Tudjátok meg, hogy békésen hunytam el a rákkal vívott rövid küzdelem után.

De azt is tudjátok, hogy a végén az vett körül, ami igazán számít: A feleségem, Zorana, valamint a szeretteim.

Tartsátok fel a fejeteket, maradjatok hűségesek, maradjatok szabadok, és mindig becsüljétek meg a becsületet.

Sonny
HAMCO”

A “nagy öreg” az utóbbi években, mint a Hells Angels motoros klub arca szerepelt a médiában, de több könyv, novella és filmszerep is kapcsolódik a nevéhez. Legutoljára például a Sons of Anarchy című sorozatban tűnt fel, ami elvileg egy kitalált motoros klubról szól, azonban a rendező Kurt Sutter a forgatókönyv megírása előtt sok időt töltött Sonnyval és a klub tagjaival. Azzal, hogy végül az alapító is feltűnt a filmben, azt jelezte, hogy az valójában a Hells Angels ügyes-bajos dolgait meséli el.

Sonny Barger könyve – a magyarul is megjelent – Hell’s Angel: Sonny Barger élete és a Hells Angels Motoros Klub Története 2000-ben bestseller lett. Ebben a könyvben a következőt írja:

…én személy szerint nem szeretem a Harleyket. Azért motorozom rajtuk, mert a klubban vagyok, és ez az imázs, de ha tehetném, komolyan elgondolkodnék egy Honda ST1100 vagy egy BMW vezetésén.

Ehhez képest a Hells Angels MC tagok mind Harley-Davidsonnal járnak, szóval lehet, hogy mégsem olyan rossz motor az. Ő maga viszont későbbi éveiben egy Victoryra váltott a Let’s Ride című motoros “vezetéstechnikai” könyve tanusága szerint.

Motoros útmutató a Hells Angels alapítójától

Sonny Barger először 1983-ban küzdötte le a gégerákot, ami miatt a hangszálait is eltávolították. 2012-ben a prosztatarákot küzdötte le, de ezúttal a májrák erősebbnek bizonyult nála.

Családja és rokonai mellett gyászolja motoros családja is, ami 59 országban 467 chapterből és 3000-nél több tagból áll. A temetéséről a későbbiekben intézkednek.

Legyen neki könnyű a föld!

 

Címlapfotó: Sonny Barger 1967-ben – forrás: Facebook

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük