HírekMotorokMotorozás

80 éves korában elhunyt Françoise Hardy

Françoise Hardy a 60-as és 70-es évek ikonikus alakja volt, zenéje milliókra volt hatással, többek között Bob Dylanre, és könnyed stílusa jelentősen befolyásolta a korszak divatiparát. Bizonyos szempontból ő volt Franciaország válasza Audrey Hepburnre, bár Hardy hatása vitathatatlanul még messzebbre terjedt, Franciaország egyik legsikeresebb popsztárja lett.

Françoise szenvedélyes motoros volt, és a fenti képen látható, a 60-as évek végén gyártott CB Honda tulajdonosa. Állítólag naponta motorozott, amikor két fellépés között Párizsban tartózkodott, és gyakori látvány volt Párizs 9. kerületének utcáin, ahol felnőtt.

Haláláról fia, a zenésztárs Thomas Dutronc számolt be, aki az Instagramon azt írta, hogy “Maman est partie,” (vagyis magyarul: “anya elment”). Françoise Hardy: Franciaország lányos yé-yé sztárja úttörő zenei művész volt Alexis Petridis Bővebben Hardy 2004 óta nyirokmirigyrákban szenvedett, és évekig tartó sugárkezelésen és egyéb kezeléseken esett át a betegség miatt.

2015-ben rövid időre mesterséges kómába került, miután állapota súlyosbodott, az azóta eltelt években pedig beszéd-, nyelési és légzési problémái voltak. 2021-ben az eutanázia mellett érvelt, mondván, hogy Franciaország “embertelen”, amiért nem engedélyezi az eljárást.

Forrás

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük