HírekKultúraMotoros történelem

70 éves a Motor Maids

Észak-Amerika legöregebb, folyamatosan működő női motoros klubja, a Motor Maids a napokban ünnepelte 70. születésnapját a wyomingi Codyban.

Az 1000 bejegyzett tagból mintegy 250 hölgy vett részt az évfordulós ünnepségen. Az 1964-es, Dodge Cityben rendezett találkozón ezzel szemben még csak 61 hölgy tette tiszteletét.

Egyenruhájuk jellegzetes, már messziről felismerhetőek fehér mellényükben és fehér kesztyűikben. A klub 1940-ben alapult, majd a rákövetkező évben hivatalosan is bejegyzett klubbá vált. A Motor Maids már az induláskor is közel 50 tagot számlált, ami nem mondható kevésnek. Pláne, ha az akkori viszonyokat tekintjük, ugyanis az 1900-as évek derekán egy magára valamit is adó, finom hölgy nem motorozhatott.

A klub tagjai hetven évvel később is igyekeznek pozitív példát mutatni arról, milyen is egy női motoros klub. Úgy érzik, sokkal tartoznak a kezdetek beli Motor Maids tagjainak, valamint mindazoknak, akik segítettek abban, hogy a motoros és nem motoros társadalom egyaránt elfogadja a motorozó nőket.

Diane Bryant, a Motor Maids egyik tagja így nyilatkozott: „55 éves vagyok, és abban az időben, amikor iskolába kezdtem járni, a lányoknak tilos volt nadrágot viselniük, az pedig pláne kizárt dolog volt, hogy motorra üljünk.”A Motor Maids honlapja

logo2
MM AZ Bike Trip 032
mm70thbnr1
mm70thbnr2
pic01
pic07
pic11
pic12
pic18

A 78 éves Betty Fauls a mai napig jól emlékszik azokra a napokra, amikor egy csapat motorozó nő látványa nem csak meghökkentette, de fel is háborította az embereket. A társadalom nagyon nehezen fogadta el a tényt, hogy a nők társadalombeli szerepe megváltozott.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük