EseményekMotoros találkozó

62. WIMA Rally Ausztria

62. WIMA Rally AusztriaJúlius 29-én vasárnap már a szokásos izgalommal vártam az indulást. Ismét egyedül vágtam neki az 530 km-es útnak, de ezúttal nem én voltam az egyedüli magyar.

Természetesen esőben indultam el a tavalyihoz hasonlóan és az úti célig még legalább háromszor kapott el az eső. Túléltem. Párom Budapestről indult és Reingersben találkoztunk, majd Prágától 4 berlini ismerőssel motoroztunk tovább. Ők még pénteken elindultak, majd az utolsó „pár” kilométert együtt tettük meg.

Hanfdorf Reingers Ausztria északi részén, közvetlenül a cseh határ mentén fekszik. Érkezéskor ez a 688 lelket számláló település lakói, érdeklődve, mosolyogva, az utcán integetve fogadtak minket. 

Bár számomra még csak a második alkalom volt, mégis nagy örömmel vettem tudomásul, hogy a tavalyról ismert arcok emlékeznek rám. Tizennégy országból, 170 fő érkezett a rendezvényre ami viszonylag kevésnek mondható, de mivel 90%-ban csak sátorban volt lehetőség az egy hét alatt aludni, ezért 80-100 fővel kisebb volt az idei létszám. Mindösszesen 5, azaz öt férfi képviselte az erősebb nemet, na de mégiscsak egy nemzetközi női egyesületről beszélünk, nem de? 

Az első este a regisztráció után lazán telt, mindenki sátrat állított, kipakolás, egymás üdvözlése, az első sörök elfogyasztása volt a program. 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

Másnap kipihenve az utat, bejártam a kemping területét és nyugtáztam, hogy ismét csodás helyet találtak a szervezők. A rendezett városka, a jó minőségű utak, a fürdésre is alkalmas tó strandröplabda pályával, gyönyörű látványt nyújtottak, a jó levegőről nem is beszélve. 

 

Este következett a megnyitó vacsora, a résztvevő országok lobogóját látva azonnal kiszúrtam a mi zászlónkat is. Az asztalon Reingers kultúrnövénye, a vadkender volt a vázákban, majd az este folyamán fel is hívták a figyelmünket, rá, hogy ha lehet ne szívjuk el. Ruhát, kötelet, szappant, olajat és még sört is készítenek belőle, utóbbiból jó pár elfogyott az este folyamán. 

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük