MotorokMotorozás

3 ok, hogy miért motorozz el a koronavírus elől! Vagy #maradjotthon !

koronavirus megelozes csajok a motoronSajnos az elmúlt napok szigorú korlátozásai után már olyan híreket hallani, hogy Olaszországhoz hasonlóan nálunk is bevezetik a kijárási tilalmat. Pedig végre kellemes motoros idő van.

A munkábajárás és az élelmiszer beszerzés nehézségei mellett remélem mindenki figyel a megelőző intézkedésekre. Habár nálunk még nem kötelező a szájvédő maszk, de az üzletekben az eladók már gumikesztyűben dolgoznak, hogy nehogy elkapják illetve tovább adják a vírust a vevőknek.

A maszkról egyébként azt mondják, hogy annak kell hordania, aki már beteg, hogy ne köpködje össze köhögés, trüsszentés közben a többi embert. Ha te nem vagy fertőzött, hiába vagy maszkban, hiszen a bacilusok nem csak a szádon keresztül juthatnak be a szevezetedbe… elég, ha a ruhádra rátapadnak.

De épp eleget olvassuk a közösségi oldalakon és a hírekben a riogatásokat, úgyhogy most próbáljunk motorosként gondolkodni. Szerinem például a legbiztonságosabb közlekedési mód lett a motorozás.

1. A motoron egyedül vagy

Mivel a vírus terjedésének legnagyobb segítője az, ha az emberek tömegesen találkozgatnak, a tömegközlekedés nem jó megoldás, ha még mindig muszáj munkába járnod. Ülj motorra! Ott egyedül (vagy maximum ketten) vagy, így biztosan nem fognak összeköpködni, maximum az utasod…

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

2. A motoron be vagy öltözve védőfelszerelésbe

Míg sokan már a bevásárláshoz is gumikesztyűt és maszkot húznak, a motoron ez alapfelszerelésnek számít. Ha a bukósisakod alatt hordasz maszkot is, az már mindjárt két réteg. A komplett bőr vagy cordura (protektoros) védőfelszerelés mellett pedig a motorosokon mindig van kesztyű is, tehát a kezeden keresztül sem fertőzhet meg a vírus. Csak ne felejtsd el a rendszeres kézmosást sem!

3. Megvan az 1 méter távolság

Ha motorozol, még akkor is minimum 1 méter távolságra vagy a körülötted lévő emberektől, amikor dugó van. A dugó persze mostanában sokkal kevesebb, mint megszoktuk, de a lényeg az, hogy még akkor is elegendő a távolság közted és a társaid között, ha csapatosan motoroztok. Csak arra figyelj, hogy megálláskor a szokásos kézfogás és/vagy puszi helyett inkább a kesztyűs ökölpacsit válaszd!

via GIPHY

Ha a munkádat home officeból is meg tudod oldani és nem kell mindennap bejárnod a munkahelyedre, akkor se járkálj fölöslegesen az utcákon, a boltban vagy a plázákban, szóval sehol, ahol sok ember megfordulhat. Ezzel nem csak a saját egészségedet óvod meg, hanem a koronavírus terjedését is akadályozod, szóval #maradjotthon !

Ha már a négy fal közé kényszerülsz, akkor legalább lesz időd elolvasgatni a Csajokamotoron.hu régi cikkeit is, és beszélgethetsz a tagokkall a CsamClub.hu fórumban, ugyanitt az eseménynaptárunkban megtalálod azokat a rendezvényeket, amelyeket már lemondtak a rendezők, és azokat, amik jelenleg még reménykedve tartják magukat. A CsamShop.hu-n pedig szuper motoros csajos pólókat és más ajándéktárgyakat találsz.


Ez az írás pusztán a szórakoztatás kedvéért íródott, nincs semmilyen tudományos alapja. Minden esetben tégy úgy, ahogy a hatóságok javasolják, hogy minél hamarabb vége legyen ennek a mostani tortúrának!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük