HírekKultúraMotoros történelem

2020-ban 75 éves az MV Agusta – sajnos az ünneplés egyelőre elmaradt

75 éves az MV AgustaGróf Domenico 1971-ben elhunyt. Agostini utolsó győzelme után a Nürburgringben 1976-ban úgy tűnt, hogy az MV Agusta sorsa véget ért, amíg a Castiglioni család úgy döntött, hogy új életet lehel a márkába. 1992-ben Claudio Castiglioni megszerezte az MV Agusta márkát, és a termelést a Varese-tó partján, Schirannában található létesítménybe költöztette, ahol az MV Agusta motorkerékpárokat ma is gyártják.

Castiglioni család

Claudio Castiglioni irányítása alatt a márka soha nem feledte az Olaszország legjobb motorkerékpárjának járó címét és még további presztízst és elismertségét szerzett. Castiglioni önmagában forradalmasította a motorkerékpár-ipart. A négyhengeres, 750 cm3-es F4 volt az új korszak első motorja, és egyben az első superbike is. Erre a modellre még mindig úgy tekintenek, mint a világ “legszebb motorkerékpárjára”.

Claudio találta ki a „meztelen” motorkerékpár koncepcióját is, amely egy új paradigma volt a motorkerékpár világában.

A 2011-es korai halála után fia, Giovanni vette át az irányítást és folytatta a család úttörő hagyományát. Aktívan keresett és alakított ki partnerségeket olyan világszínvonalú nevekkel, mint a Pirelli és a Formula1 bajnok Lewis Hamilton, hogy tovább bővítse a márka megjelenését és vonzerejét.

75 éves az MV AgustaGiovanni neve áll a meztelen „Brutale” és az F3 – mint a legjobb középsúlyú sportmotor soros, háromhengeres motorral és forgó főtengellyel – mögött. Vezetése alatt más figyelemreméltó modellek is születtek, mint például a Dragster és a Turismo Veloce, amely egy nyitás a túramotorok felé. Akárcsak az F3 és F4 egymást követő fejlesztései, amelyek mind a kritikusok, mind a motorkerékpár rajongók elismerését megszerezték.

Újabb befektetők

2017-ben a társaság készen állt a folyamatos növekedés érdekében történő új, fontos lépésre. A ComSar Invest, egy luxembourgi társaság fektetett nagyobb összeget a cégbe. A kezdeti sikeres partnerségi szakasz után 2019-ben a Sardarov család megszerezte a társaság tőkéjének 100% -át, és Timur Sardarov, az MV Agusta jelenlegi vezérigazgatója készen állt a vezető szerep betöltésére.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Vezetése alatt az MV Agusta új ütemterve erősen összpontosított a stabilitásra, a minőségre, az ügyfélkapcsolatokra, a szolgáltatásra, valamint a termékskála és az értékesítési hálózat bővítésére. Olyan fogalmakat is bevezettek, mint a termék összekapcsolhatósága és digitalizálása.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük