fbpx
EseményekMotoros találkozó

16. Vízparti Rock&Roll és Amerikai Autós Weekend

vizparti 090703 150Voltak olyan fanatikusok, akik már a hét elején leköltöztek az agárdi Park kempingbe, hogy időben megkezdjék az akklimatizálódást és foglalják a helyet a hét végén érkezőknek. Ezúttal az időjárás is kegyes volt a rock&roll szerelmeseihez.

Csak a péntek esti országos égszakadás akadályozta meg, hogy még többen legyenek ezen a hétvégén a Velencei tó mellett. Bár a tavat elkerülte a hirtelen jött vihar, akik péntek este indultak volna, csak szombaton, immár verőfényes napsütésben, és hatalmas dugóban vágtak neki a túrának.

 

Programokban sem volt hiány a tó körül, ami jó volt azoknak, akik csak úgy véletlenszerűen érkeztek a Velencei tó mellé, de a szervezőknek meg kellett küzdeniük a konkurenciával is. A Sport Beachen Bogár találkozó volt, pénteken a Pop Strandon Tankcsapda koncert, valamint szombaton Cigánymeggy Fesztivál is várta az Agárdra érkezőket. Azért rockabilly életérzésben ezek közül egyik sem vetekedhet a tizenhatodszor megrendezett Vízparty Rock&Roll hétvégével.

A Park kemping sokkal nagyobb területen helyezkedik el, mint a korábbi helyszín, így a látogatók sokkal szétszórtabban vertek sátrat, mint korábban. Ettől szellősebb ugyan a hely, de a kevésbé családias a hangulat. Az határozottan érezhető, hogy a cseresznye és a dobókocka divatba jött, hiszen mindig újabb és újabb rockabilly arcok bukkannak fel.

Az amerikai autókból idén nem volt olyan látványos a felhozatal, mint előzőleg, ahogy a hot rodok közül is sokkal többről van tudomásunk, mint ahány itt megjelent. A buli külső megjelenését szerintem rontotta a sok mai autó, amely a stílushoz igazán illő járgányok között parkolt, ezzel kicsit rontva a „feelinget”.

A motorosok száma évről-évre nő ezen a rendezvényen. A találkozón belül önálló szubkultúrát képviselnek a vashengeres (veterán) Harley-Davidsonok és a retro hangulatú motorok kedvelői. Táborhelyüket az amerikai autósoktól távolabb, elkülönítve jött létre.

 

 

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x