Hírek

15 éve alakult a Krapeknők motoros baráti társaság

krapeknok csoportkep 44Az elmúlt hétvégén ünnepelték alapításuk 15. évfordulóját a Krapeknők. NemKlubházukban szűk körben, barátok és közeli motoros klubok vettek részt a nagy eseményen.

A Krapeknők női motoros baráti társaság 2003-ban egy csak nőknek szervezett motoros túra után alakult. Akkoriban csak nagyon elvétve lehetett látni motoros nőket, de már látszott a tendencia, hogy egyre többen választják a motorozást hobbinak a nők közül is. Akkor már volt értelme meghirdetni egy motoros túrát csak nőknek, ahol össze is gyűlt 13 bátor amazon, akik közül kevesen ismerték egymást korábban.

Az a túra nagy kaland volt, hatalmas élmény azoknak, akik ott voltak. Éreztük, hogy valami akkor elkezdődött. Szuper volt, hogy már nem különálló kis bolygók vagyunk, hanem egy folyamatosan növekvő galaxis. A túrán mindenkinek volt alkalma elmesélni a történetét, hogy hogy került a motorok közelébe, és persze ez a közös kaland összekovácsolta a társaságot. 

Mikor vége lett a túrának, nem akartuk abbahagyni… megbeszéltük, hogy ezentúl rendszeresen találkozunk. Így kezdődött, hogy onnantól minden szerdán találkoztunk a Geronimo MC Bogdáni út 1. alatt lévő klubházában. (Azóta már nem létezik az a klubház.) Lassan kialakult egy törzsgárda, és folyamatosan érkeztek újabb motoros lányok, akik valahonnan hallottak rólunk. Nagyon jó időszak volt. 

A társaság – ahogy az már a társaságok szokása – folymatosan alakult. Néhányan elkoptak, de jöttek a helyükre újak. Aztán ahogy egyre többen lettünk, kezdtek elkülönülni a chopperes és a sport motoros lányok, és leváltak azok, akiket inkább a motorversenyzés érdekelt, mint a motoros túrák. 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

krapeknok 15 szulinap 19Egy idő után a baráti társaság elkezdett klubként működni, már volt közös emblémánk, egyforma pólónk, matricáink. Ez megintcsak átalakította a társaság összetételét. Végül a csapat letisztult, akik maradtak, azoknak nagyjából hasonló stílusú motorja van, hasonlóak az elvárásaik egy motros túrától és persze a mindennapokban is szoros barátságok kötődtek a tagok között. 

Ennek idén már 15 éve. 

A Krapeknők motoros baráti társaság jelenleg 11 taggal működik. Most éppen kevésbé aktívan motoroznak a tagok, mert olyan életszakaszba léptek, amikor a család vette át a motorozás helyét. Többen babáznak, másoknak már nagy gyerekeik vannak, de van olyan tag is, aki már unokázik. Ilyen körülmények között nehéz összeszervezni egy olyan túrát, ahol mindenki ott van. 

krapeknok 15 szulinap 15Ennek ellenére megmaradt a “szent szerda”, amikor aki csak tud, ott van a nemKlubházban egy beszélgetésre. Ilyenkor van alkalom megbeszélni, hogy kivel mi van, és a társaság közös ügyeiről is szerdánként döntenek a csajok. 

A szombati bulit szándékosan nem verték nagy dobra. Idén nem volt zenekar sem, csak főztek egy finom pörköltet, és azzal a néhány emberrel buliztak együtt, akik most is jelen vannak a mindenapjaikban. A régi tagok közül sajnos csak kevesen tudtak eljönni, de talán lesz még lehetőség egy közös motorozásra velük is. Talán még idén, de ha mást nem, tavaszra már biztosan összejön egy túra, ahol azokkal is találkozhatunk újra, akik nem Budapesten élnek. 

krapeknok 15 szulinap 22

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük