HírekMotorokMotorozás

1 millió dollárt szeretnének összegyűjteni az inVIEW bukósisak lámpa fejlesztői

InView bukósisak kiegészítő féklámpa és index

Az inVIEW sisaklámpa készítői több mint 1 millió dollárt szeretnének összegyűjteni innovatív termékük frissítésének kifejlesztéséhez, amely nem csak azt jelzi, ha a motoros fékez vagy lassít a gázpedálon, hanem azt is, ha a motoros el akar fordulni.

A 2009-ben alapított Third Eye Design bejelentette, hogy legyártja az inView2-t, és reméli, hogy első nyilvános részvénykibocsátásából finanszírozni is tudja azt.

A törzsrészvények darabonként 5,17 dollárba kerülnek, a minimális befektetés 248,16 dollár. Az új modellmegjelenésének egyelőre nem lehet tudni az időpontját, és nincs információ arról sem, hogy pontosan mik lesznek a frissítések.

A stick-on bluetooth inVIEW lámpa három éve kapható 249,95 ausztrál dolláros áron, de a jelenlegi modell árát az új modell megjelenése előtt 149,95 dollárra csökkentették. A készülék gyorsulásmérővel rendelkezik, amely még akkor is aktiválja a féklámpát, ha csak visszaengedjük a gázt és emiatt lassul le a motor.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Habár Magyarországon még nem találkoztam ilyen bukósisakra szerelhető kiegészítő lámpával, Ausztráliában, ahonnan az eredeti ötlet is származik, előfordul, hogy a rendőrség rossz szemmel nézi ezt a terméket, mivel úgy gondolják, illegális a sisak bármilyen kiegészítése. Pedig ez a lámpa nem helyettesíti, hanem csak kiegészíti a motorkerékpár féklámpáját vagy irányjelzőjét.

A motorosok közül azonban többen úgy gondolják, hogy ez egy nagyszerű ötlet, mivel magasabbra emeli ezeket a fontos lámpákat, ahol az autósok nagyobb valószínűséggel látják meg a jelzőfényeket. A féklámpával, amely akkor világít, amikor a motoros a fék helyett a gázpedálon lassít, szintén jó biztonsági elem lehet.

InView bukósisak kiegészítő féklámpa és index

Hogyan működik az inVIEW

Az inVIEW egység fényes LED-ekkel rendelkezik, és két AAA elemmel működik, amelyek a gyártó állítása szerint hónapokig kitartanak. A motorosok figyelmeztetést kapnak, ha az elemek lemerülnek, vagy ha probléma van a rendszerrel.

A készülék egy 3M-es kampós és hurkos rögzítési rendszerrel pattintható fel, amely a Third Eye Design állítása szerint nem feltűnő, ha az egység nincs rögzítve, és lepattan ütközés esetén.

Van egy kis jeladó is, amely a hátsó féklámpa és a visszajelzők közelében helyezhető el.

Azt mondják, hogy “szinte semmilyen áramot nem fogyaszt, és minden motorkerékpáron működik, beleértve a CANBus elektromos rendszerrel ellátott motorkerékpárokat is” – bármit is jelentsen ez.

 

[wpdiscuz-feedback id=”vke0dydnbm” question=”Mit gondolsz, jó ötlet vagy hülyeség? Adnál érte majdnem 58 000 Ft-ot? ” opened=”0″]Mit gondolsz, jó ötlet vagy hülyeség? Adnál érte majdnem 58 000 Ft-ot? [/wpdiscuz-feedback]

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük