HírekKultúraMotoros film

007-es Hondák

007eshondakA 007-es ügynök legújabb kalandjában egy Honda nyergébe pattant Daniel Craig.

A 23. Bond film –a Skyfall – nyitójeleneteit a törökországi Adanában forgatták az év elején. Az angliai Honda márkaképviselet a beaulieu-i Nemzeti Motor Múzeumban állított ki azt a CRF250R-t, amit a film forgatása során használtak. A múzeumban az új filmben szereplő motorok mellett 50 másik járművet is kiállítottak, amik az eddigi Bond-filmekben jelentek meg.

 Összesen 20 motort biztosítottak a forgatás idejére arra az esetre, ha esetleg balul sülnének el a trükkök felvételei, illetve a történet során más-más köntösben tűnnek fel a kétkerekűek.

Az egyik például török rendőrmotorrá vált, míg egy másik darab egy kereskedő járműve, amit Bond köt el egy üldözéses jelenet során. Mindkét kétkerekűn számos átalakítást végzett a díjnyertes speciális effekt specialista Chris Corbould és csapata.

Az üldözéses jelenetek felvételére szintén Hondákat használtak. A két CRF450R jó szolgálatot tett, hiszen könnyedén lépést tudtak tartani a száguldó kaszkadőrökkel.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A mutatványokért felelős Gary Powell elmondta: „Szükségünk volt egy sokoldalú off-road motorra, amit könnyű átalakítani anélkül, hogy változna a teljesítmény vagy a biztonság. A Honda CRF-ek a legjobb off-road motorok, ezért nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megállapodnunk a Hondával.”

A Honda kommunikációs managere, Fiona Cole így nyilatkozott: ” Nagy örömünkre szolgál, hogy partnerek lehettünk a Skyfall elkészülésében, és már nagyon vártuk, hogy végre viszontlássuk a filmvásznon is a motorjainkat.”

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük