Harley visszahívások – Olajfolyás okozhat balesetet - Csajokamotoron.hu - Motoros nők közösségi- és hírportálja
  2017. június 23. péntek           Zoltán, Édua napja van, holnap: Iván

Harley visszahívások – Olajfolyás okozhat balesetet

harley visszahivasok 01Június elején reppent fel a hír, hogy a Harley-Davidson, Amerikában eladott, közel 46 000 motorját érinti az a műszaki meghibásodás, melynek két baleset bekövetkeztét is tulajdonítják.

Sokszor előfordul, hogy egy-egy gyártó visszahívja műszaki korrekcióra modelljeit, ez nem újdonság. Jellemzően a fejlődő technikáknak köszönhetően, egyre több meghibásodásra hajlamos kütyüt építenek a motorokba is, így a frissen bevezetett modelleknél sokszor akad olyan alkatrész, melyet később át kell tervezni. Olykor azonban roppant egyszerű alkatrészek is okozhatnak kellemetlenségeket.

Most a Harley-Davidson 2017-es Electra Glide, Road Glide, Road King és Street Glide modelljein lokalizáltak egy veszélyforrást, mely nem más, mint egy olajvezetéknél keletkezett tömítetlenség, mely szivárgásra való hajlamosságban nyilvánul meg. A bűnös egy kis bilincs, ami nem végzi jól megfelelően a dolgát.

HIRDETÉS (x)

A tömítetlenség okán a kenőanyag a hátsó kerék futófelületére juthat, így okozván balesetet. Az érintett modellek 2016 július és 2017 május között gördültek ki a gyárból. Eddig kilenc esetben találkoztak a problémával, melyek közül két alkalommal történt komolyabb baleset, egyszer pedig kisebb sérüléssel megúszta az érintett tulaj.

A szivárgást okozó, alulméretezett bilincset természetesen a kereskedések szervizei díjmentesen cserélik az érintett modelleken.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Kövess bennünket

Weboldalunk a látogatói élmény növeléséhez cookikat (sütiket) használ. Az oldal további böngészésével elfogadod a sütik használatát.