fbpx
Hírek

Fekete péntek, gyászos szombat, szomorú vasárnap: halálos motorbalesetek országszerte

mundi balesetHa az ember motorozik, sok motoros ismerőse van. Ebből az is következik, hogy ha olyan balesetről hall, amiben motoros is szerepel, mindig összeszorul a szíve, és végiggondolja az ismerőseit, ki merre járhat, és reménykedik benne hogy mindenki jól van. Ezen a hétvégén sajnos sokan kaptak rossz híreket. Köztük mi is.

Már pénteken, augusztus 12-én is arról írtak a “lapok”, hogy hat motorbaleset is történt az országban, ezek közül kettő a motoros halálával végződött.

“Délután 4 és 5 óra között két motoros vesztette életét vidéken. Először a Kiskunlacházát Bugyival összekötő úton rohant bele egy teherautóba egy motorbicikli, amelynek sofőrje az üres tehergépkocsinak csapódott. Ennek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

Ezzel nagyjából egy időben történhetett, amikor Mezőfalva külterületén, a 6228-as, Hantossal összekötő útszakaszon egy motoros magától elesett és meghalt. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit, az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján ugyanis a halál és a baleset között nincsen ok-okozati összefüggés.” – írta a Blikk.

Annak ellenére, hogy augusztus 13. ezúttal nem péntekre esett, mégis szerencsétlen napnak bizonyult számunkra. Én már csak délután kaptam a telefont egy ismerőstől, hogy hallottam-e mi történt Mundival. Nem, még nem hallottam.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az MTI közleménye szerint:

Lezárták a 2-es főutat Vácnál, ahol szombat délben személyautó és motoros ütközött össze. A balesetben mindkét jármű kigyulladt, egy ember meghalt és többen megsérültek.

Az egyik motoros, egy férfi vesztette életét, míg társa, egy nő súlyosan megsérült, őt mentőhelikopterrel vitték kórházba. Az autóban ülők közül egy férfi szintén súlyosan, két nő könnyebben sérült – tájékoztatta Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem  szóvivője az MTI-t.

A szóvivő korábban elmondta, hogy a motoron ketten, az autóban hárman ültek. A főút 40-es kilométerénél egymásba rohant járművek kigyulladtak, a tüzet a váci tűzoltók oltották el. 

Úgy tűnik, a rossz szériának ezzel még nincs vége, mert vasárnap is történt egy halálos motorbaleset:

“Meghalt egy motorkerékpáros vasárnap az 57-es úton, az M6-os autópálya felhajtójánál, a 25 éves motoros személyautóval ütközött – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrségi honlapon.

A baleset Lánycsók és Babarc között, eddig tisztázatlan okból történt. A motoros a helyszínen életét vesztette.” – írta az MTI.

 

Őszintén szólva még mindig nem találom a szavakat… Mindannyian nyugodjanak békében! Mi pedig itt maradottak, a példájukból tanulva vigyázzunk sokkal jobban magunkra!

motorbaleset statisztikamundi baleset1

5 1 vote
A cikk értékelése
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x